Çorum'da 'Akıllı Durak'

Türkiye'de ilk kez Çorum'da hayata geçirilecek olan 'Aklıllı Durak ' sistemi ile otobüsüm ne zaman gelecek, acaba otobüsü kaçırdım mı, beklediğim otobüs bu duraktan geçer mi? soruları tarih olacak. Uydu teknolojisi ile sürekli takip edilecek otobüslerin hangi duraktan saat kaçta hareket ettiği artık öğrenilebilecek.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 08:04
Abone Ol google-news

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Türkiye'de ilk kez toplu taşımada kullanılacak olan Akıllı Durak uygulamasını Çorum'da başlatacaklarını söyledi.

Atlamaz, Çorum'da toplu taşıma alanında son yıllarda büyük bir dönüşüm yaptıklarını belirterek, otobüs duraklarının değiştirilmesi ile başlayan dönüşümün, şehir içi ulaşımda kullanılan otobüslerin değiştirilmesinin ardından bilet yerine akıllı kart uygulamasına geçilmesi ile devam ettiğini kaydetti.

Çorum Belediyesi olarak şimdi de şehir içi toplu taşımada devrim sayılabilecek bir uygulamayı hizmete geçirmeye hazırlandıklarını bildiren Atlamaz, kent içindeki otobüs duraklarının akıllı duraklarla değiştirileceğini söyledi. İlk olarak saat kulesi yanındaki ana durak, kubbeli durağı ve vilayet önündeki durağın akıllı durağa dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Atlamaz, şunları kaydetti:

''Türkiye;de ilk kez hayata geçirilecek olan bu sistem ile artık (otobüsüm ne zaman gelecek, acaba otobüsü kaçırdım mı, beklediğim otobüs bu duraktan geçer mi?) gibi sorular tarihe karışacak. Uydu araçlarıyla sürekli kontrol halinde hangi otobüsün hangi duraktan hareket ettiği, hangi durağa yaklaştığı bu sistemle rahatça göreceğiz. İlk olarak 3 durakta uygulayacağımız bu sistemi bir süre sonra diğer duraklarımızda da uygulayamaya koyacağız''

Kredi kartı uygulaması

Başkan Atlamaz, bir süre önce uygulamaya geçirilen ve vatandaşların da kısa sürede benimsediği akıllı kart sistemini daha da geliştirerek ''Toplu Ulaşımda Kredi Kartı' dönemini de başlattıklarını söyledi. Yapılan çalışmalar ile şehir içi otobüslerinde mevcut akıllı kartların yanında, uyumlu banka kartlarının da kullanılacağını dile getiren Turan Atlamaz, ''Büyük şehirlerin bazılarında uygulanan bu sistemi Çorum'da da uygulamaya koyuyoruz. Böylelikle vatandaşlarımızın bozuk para bulundurma sorunu da ortadan kalkmış olacak'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler