"İki Efendi'nin Uşağı" Erzurum'da

14 yıl önce tiyatro eğitimi için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden ve burada kendi tiyatrosunu kuran Hakan Yavaş Erzurum Devlet Tiyatrosunda yönetmenlik yapıyor. Yavaş, 9 Ekim'de Carlo Goldoni'nin yazdığı "İki Efendi'nin Uşağı" adlı oyunu sahneye koyacak.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 08:19
Abone Ol google-news

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü bitirdikten sonra, 1994 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giderek, tiyatro eğitimini burada sürdüren Hakan Yavaş, Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda yönetmenlik yapıyor.

Tiyatro eğitiminin ardından Viyana'ya yerleşen  Yavaş, 1998 yılında kendi tiyatrosu olan Tiyatrobrücke'yi kurduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''14 yıl önce gittiğim Viyana'da, tiyatro yönetmenliği ve oyunculuğu yaparak, hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Bir Türk olarak Viyana'da kendi tiyatromu da kurdum. Şu anda Devlet Tiyatrolarının daveti üzerine EDT oyuncuları tarafından sahnelenecek, İki Efendinin Uşağı adlı oyunun provalarını sürdürüyoruz. Carlo Goldoni'nin yazdığı oyunu, 9 Ekim tarihinde izleyiciyle buluşturacağız. Umarım izleyenlere güzel bir oyun sunarız.''

Viyana ve Türkiye'de tiyatro

Avusturya'nın tiyatro alanında köklü bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Yavaş, ''Orada halen bir tiyatro oyununun prömiyeri olduğu zaman birçok gazete bunu manşet veya ilk sayfadan okurlarına duyuruyor. Bu da tiyatroya ilginin en iyi göstergelerinden birisi'' diye konuştu.

Promiyer 9 Ekim'de

Yavaş'ın yönettiği ve EDT oyuncularının sahneleyeceği ''İki Efendinin Uşağı'' adlı oyunda, paranın gücüne dikkat çekiliyor.Venedikli, zengin, cimri, yaşlı tüccar Pantalone, sürekli özdeyişler söyleyen ve boğazına düşkün Bolonyalı doktor, hizmetçi kız, aşkları uğruna her şeyi göze alan genç sevgililer ve uşaklar oyunun eksen kişileri arasında yer alıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler