Balıkçıların yüzü gülüyor

Av sezonunu başlamasıyla denizlere açılan ve bereketli bir sezon bekleyen balıkçıların yüzü gülüyor. Tezgahlarda yerini alan torik balığının bol olmasının, palamutun da bu yıl bol olacağı anlamına geldiği belirtiliyor. 4-5 kilo ağırlığındaki torik balıkları, 50-70 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Palamut ise 2-7 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 09:19
Abone Ol google-news

Balıkçılar, av sezonunun başlamasıyla daha ilk günlerde sezonunun iyi geçeceği sinyallerini aldıklarını, bu sezon yakaladıkları bol torik balığının da bu göstergelerden biri olduğunu söylediler.
Trabzon'da balıkçılık yapan Murat Şahin, geçen sezon palamut avından istediklerini elde edemediklerini ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, şunları anlattı:
''Geçen yıl yok denecek kadar az sayıda palamut avlamıştık. Bu yıl sezonun başında olmamıza rağmen palamut çıkmaya başladı. En önemlisi ise palamut balığının büyüğü olarak bilinen 'torik' de tezgahtaki yerini almaya başladı. Geçtiğimiz yıl bu balıktan çok az sayıda yakalanmıştı. Bu yıl ise her balıkçı tezgahında torik balığına rastlamak mümkün. Bu palamut avının bereketli geçeceğini gösteriyor''
Trabzon balık halindeki tezgahlarda, 4-5 kilo ağırlığındaki torik balıkları, 50-70 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Palamut ise 2-7 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler