HIV'liler evlendiriliyor

AIDS'e yol açan virüs olan HIV'i taşıyanlar Nijarya'da birbirleriyle evlendiriliyor. Program çerçevesinde HIV'liler birbirleriyle tanışıtırılıyor, ancak evlenmeyi kabul edip etmemekte serbest bırakılıyor. Bauçi eyaleti yetkililerinin başlattıkları uygulama çerçevesinde son birkaç haftada 70 kadar çift evlendirildi.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 09:57
Abone Ol google-news

Nijaryadaki yetkililer, HIV virüsü taşıyanların birbirleriyle evlenmesini sağlayarak hem hastalığın yayılmasının önlenmesine çalıştıklarını hem de hastalığın yarattığı "utancın ve tecridin" önüne geçmek istediklerini söylediler.

Nijerya'nın yetişkin nüfusunun yüzde 3'ünün HIV pozitif olduğu tahmin ediliyor ve yetkililer evlilik uygulamasının hastalığın yayılmasını önleyeceğine inanıyor.
Bauçi AIDS Eylem Komitesi yetkilisi Dr. Lirvan Muhammed, ülkenin kuzeyindeki çok eşli evlilik kültürünün hastalığın yayılmasında önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Muhammed, HIV evliliklerinin çok gizli yapıldığını da bildirdi. Ancak uygulamaya karşı çıkan 

BM uzmanları çiftlerin birbiriyle etkileşime geçebilecek farklı virüs türleri taşıyor olabileceklerini belirterek, bu uygulama yerine prezervatif kullanımının teşvik edilmesini istediler. Fakat şeriatla yönetilen eyalette prezervatif kullanılması teşvik edilmiyor. Uzmanlar, bu çiftlerin çocuk sahibi olmaması gerektiğini de vurguladılar.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler