'Kızını vermiyorsan iktidarı da verme'

CHP Genel Başkanı Baykal, "Başbakan, Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı niye kaldırılmıyor biliyor musunuz? Çünkü onun arkasından Başbakan'ın dokunulmazlığı gündeme gelir. Böyle bir insan gelse kızınızı istese verir misiniz? Kızınızı vermeyeceğiniz birine iktidarı neden veriyorsunuz" dedi.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 13:21
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’li Şaban Dişli’nin partisindeki görevinden istifasının yeterli olmayacağını söyleyerek, Dişli’nin dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması gerektiğini belirtti. Baykal, “Başbakan, Dişli’nin istifası için ben uygun gördüm diyor. Sen kimsin. Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı niye kaldırılmıyor biliyor musunuz? Çünkü onun arkasından Başbakan'ın dokunulmazlığı gündeme gelir. Böyle bir insan gelse kızınızı istese verir misiniz? Kızınızı vermeyeceğiniz birine iktidarı neden veriyorsunuz” dedi. Baykal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişli’nin görevinden istifasını değerlendirdi.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar açık olarak belgeleriyle bir milletvekilinin rüşvet aldığının ortaya konduğuna dikkat çeken Baykal, şöyle konuştu:
“İddialar ortaya atılınca, önce beklediler. Sonra sahip çıkma dönemine girdiler. Çıktılar, savunmaya çalıştılar. O savunma tam bir maskaralıktı. Uzun süre beklediler, kamuoyu ilgisini kaybeder mi geçiştirebilir miyiz diye. Ama kamuoyu izlemeye devam etti. O zaman başka bir çabaya girdiler. Dişli istifa etti. Ortada bir yolsuzluk var. Yolsuzluk olmasa istifa eder mi? Başbakan ‘ben öyle uygun gördüm’ diyor. Sen kimsin? Milletvekilliğinden ayrılmasını sağlayıp vatandaş gibi sorgulanmasını yargı karşısına çıkabilmesini sağlayabilecek misiniz? Canım uzatmayın bu kadar. Uzatacağız. Ortada çok açık bir yolsuzluk var bunun çok açık gereği yargıya taşınmasıdır. Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı niye kaldırılmıyor biliyor musunuz? Çünkü onun arkasından Başbakan'ın dokunulmazlığı gündeme gelir. Türkiye, ülkeyi yönetenlerin bu durumu karşısında sessiz kalamaz. Senin arkanda bu kadar yolsuzluk dosyası var. Böyle bir insan gelse kızınızı istese verir misiniz? Kızınızı vermeyeceğiniz birine iktidarı neden veriyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Gül’ün Ermenistan ziyaretini eleştirdiği için, Başbakan Erdoğan’ın “Baykal zaten bir işe yaramaz” şeklindeki sözlerine ilişkin ise Baykal, “Bir Başbakan’a yakışmayan sözler. Başkası da der ki senin marifetin de yolsuzluklara sahip çıkmak” dedi. Türkiye'de 65 bin Ermeni vatandaş çalıştığını söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışıp paraları Ermenistan'a gönderiyorlar. Türkiye'de işsizlik var ama hoşgörü gösteriyoruz. Ermenistan Türkiye'ye kaba bir husumet gösteriyor. Senin toprak bütünlüğünü reddetsem de beni kabul et, sınırını aç, soykırım kampanyalarını görme, komşuyu işgal etmemi görmezden gel, diyor.  Jest yapacaksanız ciddi durun. İşgal ettiği üç köyden çıkmasını sağlayın. Onu da yapamadınız iki köyden çıkartın. Onları memnun etmeye bu kadar meraklı oldu olacak soykırım anıtına çelenk koysun diyenler var. Daima bizden mi ödün alınacak. Niçin Ermenistan'a Azerbaycan'ın köyünden çekil diyemiyorlar"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler