"İran halkının sizlere ihtiyacı yok, muhtaç olan sizlersiniz"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yaptığı bir konuşmada sert söylemleriyle dikkat çekti. Ahmedinejad, "İran halkının sizlere ihtiyacı yok, muhtaç olan sizlersiniz" ve "İran artık hiçbir tehdit ve yaptırımdan korkmuyor" sözleriyle Batı'ya meydan okudu.

Yayınlanma: 20.08.2009 - 12:36
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''Batılıların tehdit ve yaptırımlarından korkmadıklarını, hiç kimseye ihtiyaçları olmadığını'' söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran'ın okyanuslarda sefere çıkabilecek ilk gemisinin Bender Abbas limanından suya indiriliş töreni sırasında yaptığı konuşmada, ülkesine yönelik yaptırımlara değindi.

Ahmedinejad, İran halkının gelişmesini istemeyenlerin son dört yılda yaptırımları daha da artırdığını, ancak buna rağmen biyoteknoloji, nanoteknoloji, uzay ve havacılık, nükleer enerji, savunma ve gemicilik alanlarında yeni yeni başarılara imza attıklarını söyledi.

''Diğer milletlerin kötülüğünü isteyen büyük güçler, başka ülkelerin teknoloji ve bilim kervanına katılmalarını engellemek istiyor. Bunun için de diğer milletleri aşağılıyor ve kendine güven duygularının gelişmesini engellemeye çalışıyorlar'' diyen Ahmedinejad, Batılı ülkelere hitaben, ''Sizin döneminiz artık sona ermiştir. Artık yaptırımlarla halkların gelişmesini ve kalkınmasını engelleyemezsiniz'' ifadesini kullandı.

Batılı ülkelere seslendiğini belirten Ahmedinejad, ''İran halkının sizlere ihtiyacı yok, muhtaç olan sizlersiniz'' dedi.

Ahmedinejad, ''İran artık hiçbir tehdit ve yaptırımdan korkmuyor. Hiç kimsenin tehdit elini halkımıza doğru yöneltmeye cesareti bile olamaz'' diye konuştu.

İran'ın içişlerine müdahale eden bazı Batılı ülkelerin gönderdikleri mesajlarla pişman olduklarını belirttiklerini anlatan Ahmedinejad, bu ülkelere hitaben şunları söyledi:
''Kötü geçmişinizi, hatalarınızı telafi etmek ve özür dilemek istiyorsanız bu sizlerin bileceği bir konudur. Ancak bu, İran halkı nezdinde çok iyi bir konuma yükseleceğiniz anlamına gelmez. Kötü çehrenizi ve imajınızı düzeltmek için akıl ve mantık dışı tutumlarınızdan dolayı özür dileyebilirsiniz.''

İran Cumhurbaşkanı, karşılıklı saygı, eşitlik ve adalet esaslarına dayalı diyalogdan yana olduklarını ve tüm ülkelerle iyi ilişki istediklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler