'Medine'nin mücevherleri'

Amerikalı gazeteci Sherry Jones'un yazdığı ve Hz. Muhammed'in eşi Ayşe'yle ilişkisini ayrıntılarıyla anlatan, 'Medine'nin Mücevheri' adlı tartışmalı kitap, gelecek ay İngiltere'de yayımlanacak. Tartışmalı kitaplarla adını duyuran yayınevinin sözcüsü, hikâyenin ciddi bir araştırmaya dayandığını; Peygamber ile eşinin aşkının harika bir anlatımı olduğunu söylüyor.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 10:59
Abone Ol google-news

ABD’de yayıncı şirket tarafından geri çekilmiş olan ve Sırbistan’da basıldıktan sonra toplatılan 'Medine’nin Mücevheri' isimli kitabın İngiltere’de yayımlanacağı duyuruldu.

Kitapta Hz. Muhammed’in eşi Hz. Ayşe’yle ilişkisi ve cinsel hayatlarındaki ayrıntılar anlatılıyor.

Bilim adamları ve Müslüman din adamları da kitabın gerçeği yansıtmadığı ve İslam tarihini yanlış yorumladığını söylüyorlar.

Amerika’daki yayınevi, kitabın Müslümanların tepkisine neden olabileceği ve karikatür krizindeki gibi bir şiddet dalgasına yol açabileceği kaygısıyla kitabı yayımlamaktan vazgeçti. Daha sonra kitabı basmaya Sırbistan’daki bir yayın evi talip oldu ve kitap 1000 adet basıldı. Ancak, Sırbistan’daki Müslüman din adamlarının, kitabın İslamın kutsal değerlerine saygısızlık ettiğini belirtmeleri üzerine, kitap raflardan kaldırıldı.

İngiltere dışındaki ülkelerden yayınevlerinin de kitabın basım hakkını satın aldığını ve Amerika’dan da henüz ismi açıklanmayan bir yayınevinin kitabı basmaya aday olduğu öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler