DSÖ'den domuz gribi uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribinin önümüzdeki aylarda hızla yayılacağı ve daha büyük bir tehdit oluşturacağı uyarısında bulunarak, hükümetleri gerekli hazırlıkları yapmaya çağırdı.

Yayınlanma: 21.08.2009 - 08:08
Abone Ol google-news

Örgütün Batı Pasifik Müdürü Shin Young-soo, Pekin'de düzenlenen sempozyumda, kısa süre içinde domuz gribi vakalarının iki-üç günde bir ikiye katlanacağı bir dönem başlayacağını savunarak, "Daha çok vaka ve ölüm olacağı kesin" diye konuştu.

DSÖ, geçen hafta dünya çapında 1800 kişinin ölümüne sebep olan domuz gribinin kış ve grip mevsimi yaşayan Avustralya gibi güney yarım küre ülkelerinde yayıldığına dikkati çekmişti.

Shin Young-soo, domuz gribinin yeterli donatımı ve bütçesi olmayan gelişmekte olan ülkelerde daha büyük tehdit oluşturduğuna işaret ederek, hükümetlerin halkı eğitmek ve sağlık sistemlerinde gerekli hazırlıkları yapmak için çok az zamanları kaldığı uyarısında bulundu.

DSÖ Genel Sekreteri Margaret Chan de yaptğı video konuşmasında, domuz gribi virüsünün hamile kadınlar ile astımlılar, damar hastalığı bulunanlar ve şeker hastaları için daha fazla risk oluşturduğunu belirtti. DSÖ yetkilileri, daha önce domuz gribinin önümüzdeki iki yılda iki milyar insana, yani dünya nüfusunun üçte birine bulaşacağı tahmininde bulunmuştu.

Sağlık ve ilaç sektöründe kuzey yarım kürede grip sezonu başlamadan önce aşı üretiminin hızlandırılması için çabalar yoğunlaştırıldı. 1968'de Hong Kong gribi olarak adlandırılan salgın yaklaşık bir milyon kişinin ölümüne yol açmıştı. Normal gripten dolayı her yıl 250 bin-500 bin arasında insan ölüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler