Sıvasspor, Avrupa'da istenileni veremiyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın FC Shakhtar Donetsk takımına sahasında 3-0 yenilen Sıvasspor, bu sonuçla hem Avrupa Ligi'nde gruplara kalma şansını oldukça zora soktu, hem de Avrupa kupalarındaki 4. yenilgisini aldı.

Yayınlanma: 21.08.2009 - 08:51
Abone Ol google-news

Avrupa kupalarında daha önce 4'ü UEFA İntertoto Kupası'nda, 2'i ise Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda olmak üzere 6 maç yapan Sıvasspor, Avrupa arenasındaki 7. sınavını dün sahasında UEFA Avrupa Ligi play-off turunda FC Shakhtar Donetsk'e karşı verdi.

Daha önceki 6 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Sıvasspor, son UEFA Kupası şampiyonu FC Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek Avrupa arenasındaki 4. mağlubiyetini aldı.

Sıvasspor, FC Shakhtar Donetsk dışında geçen yıl UEFA İntertoto Kupası 3. turunda Portekiz'in SC Braga takımına iç sahada 2-0, deplasmanda ise 3-0, bu yıl ise önce Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda dış sahada Belçika'nın RSC Anderlecht takımına 5-0 yenilmişti.

Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini geçen yıl UEFA İntertoto Kupası 2. turunda Karadağ'ın OFK Grbalj takımına karşı Sıvas'ta 1-0'lık skorla elde eden Sıvasspor, ikinci galibiyetine ise bu yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Belçika'nın RSC Anderlecht takımına karşı 3-1'lik skorla imza atmıştı.

Kırmızı-beyazlı ekip Avrupa arenasındaki tek beraberliğini ise geçen yıl Karadağ'da OFK Grbalj'a karşı 2-2'lik skorla elde etmişti.

Sıvasspor, böylelikle Avrupa kupalarında yaptığı 7 maçta rakip filelere 6 gol atıp, kalesinde ise 16 gol gördü.

Bu arada, Sıvasspor, Shakhtar Donetsk ile 25 Ağustos Salı günü deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçının hazırlıklarına, bugün öğleden sonra kulüp tesislerinde yapacağı idmanla başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler