Terör örgütü üyesi yakalandı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen operasyonda, silah ve el bombalarıyla yakalanan bir terör örgütü üyesinin sorgusunun ardından adliyeye sevk edildiğini bildirdi. Operayon sonucu çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 11:10
Abone Ol google-news

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, valilikte Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile düzenlediği basın toplantısında, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin dikkatli ve ısrarlı takibi sonucu, Mersin ile metropol illerde silahlı ve bombalı eylemlerde kullanılacak mühimmatı örgüt mensuplarına ulaştırdığı belirlenen H.E'nin Tarsus ilçesinde yakaladığını söyledi.

Yakalanan zanlının ikameti ile barındığı yerlerde yapılan aramada, biri Kalaşnikof diğeri M-16 olmak üzere 2 uzun namlulu silah, 5 el bombası, bomba düzeneğinde kullanılması amacıyla değişiklikler yapılmış 2 el telsizi, 7 elektrikli fünye, bir dürbün, 10 şarjör, 376 mermi, bir adet Glock marka tabancaya ait şarjör, 30 fişek, 3 av tüfeği fişeği ele geçirildiğini belirten Aksoy; ayrıca giyim malzemeleri, çok sayıda örgütsel bilgi ve belge bulunan CD bulunduğunu kaydetti.
İzmir'de 28 Mayıs ve 24 Temmuzda yakalanan örgüt üyesi F.Y. ve M.A.C. ile irtibatlı olduğu belirlenen H.E'nin, bu iki teröriste Glock marka 2 tabanca verdiğinin tespit edildiğini anlatan Aksoy, ''Güvenlik güçlerimiz bölücü terör örgütüne yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Yakalan teröristin Mersin veya başka bir ilde eylem hazırlığında olabileceği tahmin ediliyor. Ancak, elimizde somut bir bilgi yok. Bu konuda çalışmalar sürüyor'' diye konuştu.
Aksoy, H.E'nin ''terör örgütü mensubu olmak, silah ve patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından adliyeye sevk edildiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler