Bebek ölümlerine soruşturma

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Sekreteri Fikret Çalağan, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleriyle ilgili Cumhuriyet savcılığının soruşturma başlatmasına rağmen, Sağlık Bakanlığının sorumlular hakkında işlem başlatmamasının ''Kabul edilemez'' olduğunu öne sürdü.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 11:35
Abone Ol google-news

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Sekreteri Fikret Çalağan, SES Ankara Şube yöneticileriyle birlikte Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.Çalağan açıklamasında, Sağlık Bakanlığının oluşturduğu bilim kurulunun buradaki bebek ölümleriyle ilgili raporunda, ''Temmuz ayı içinde 49, Ağustos ayının ilk 5 gününde 25 bebek olmak üzere, 35 gün içinde toplam 74 bebeğin kaybedildiği, Ağustos ayındaki ölümlerin 3'te birinin klebsiella, 4'te birinin ise enterobacter sepsisi nedeniyle olduğunun belirlendiğini'' kaydetti.

Bebek ölümlerinden sorumlu olanların ''Koltuklarında oturmaya devam etmelerinden rahatsızlık ve endişe duyduklarını'' ifade eden Çalağan, şöyle konuştu: ''Sorumlu, halkın çıkarları yerine, uluslararası sermayenin çıkarlarını gözeterek, 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' adı altında kamu sağlık kurumlarını ticarethaneye, hastaları da müşteriye çeviren, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetini tasfiye ederek aile hekimliği uygulamasına zemin hazırlayan, personel açığının giderilmesine, çalışma koşullarının düzeltilmesine ilişkin hiçbir çalışma yapmayan AKP Hükümeti ve Sağlık Bakanı'dır.''

Hastane başhekimi, klinik sorumlusu ve diğer yöneticilerin de bebek ölümlerinde sorumlulukları olduğunu iddia eden Çalağan, ''Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan bebek ölümleriyle ilgili Cumhuriyet savcılığının soruşturma başlatmasına rağmen, bildiğimiz kadarıyla Sağlık Bakanlığının sorumlular hakkında işlem başlatmaması, kabul edilemez bir durumdur'' görüşünü ifade etti.
Çalağan, bir soru üzerine, hastanenin yenidoğan birimine eskisine oranla daha az hasta kabul edildiğini, hastaların Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi ile Etlik Doğumevine yönlendirildiğini kaydederek, ''Böyle devam ederse bu hastanedeki benzer durum orada da yaşanacaktır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler