AB Dışişleri Bakanları Toplantısı

AB dönem başkanı Fransa tarafından, Fransa'nın Avignon şehrinde "Gymnich" tipi AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenleniyor. Bugün başlayacak ve yarın da devam edecek toplantıya, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan katılıyor.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 12:53
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği gayri resmi dışişleri bakanları toplantısı, Fransa'nın Avignon kentinde başladı. AB dönem başkanı Fransa'nın düzenlediği "Gymnich" tipi toplantıya katılan bakanlar, başkent Paris'ten Avignon'a kiralanarak AB bayraklarıyla donatılan bir hızlı trenle geldi.

Dışişleri bakanları, başkent Paris'ten Avignon'a giden trenin içinde özel olarak kurulan konferans salonunda bir araya gelerek, ilk görüşmelerini yaptı.

Avignon'daki toplantının ilk gününde, ABD'deki seçimlerden sonra bu ülke ile AB arasındaki ilişkilerin geleceği masaya yatırılacak. Toplantının ikinci gününde, Kafkasya'daki kriz ve Orta Doğu barış sürecindeki son gelişmeler gözden geçirilecek.

AB dışişleri bakanları, Rusya ile ilişkileri ve Gürcistan'a yapılacak yardımı da ayrıntılı biçimde gözden geçirecek.

Toplantının yarınki oturumuna, diğer aday ülke dışişleri bakanları ile birlikte Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da katılacak.

Babacan, ikili temasları çerçevesinde bugün AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile bir araya gelecek.

Ali Babacan, toplantıda, Gürcistan ve Kafkaslar'daki gelişmelerin yanı sıra Türkiye tarafından önerilen "Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu" ve diğer bölgesel konular hakkında AB dışişleri bakanlarıyla bilgi alışverişinde bulunacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler