"Seçimlerde hile iddiaları gündeme gelebilir"

ABD'nin Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke, Afganistan'da geçen hafta yapılan devlet başkanlığı ve yerel seçimlerle ilgili yolsuzluk ve hile iddialarının gündeme gelebileceğini söyledi.

Yayınlanma: 23.08.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Afganistan seçimlerine gözlemci olarak izleyen Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke,  ABD'de de seçimlerle ilgili tartışmalar yaşandığını belirterek, bu tür iddiaların gündeme gelmesine şaşırmayacağını, hatta gelmesini beklediğini ifade etti.

Seçimin meşruluğunu sorgulamadan önce ABD'nin Afganistan seçim komitesinin kararını bekleyeceğini belirten Holbrooke, ''ABD ve uluslararası toplum Afganistan'ın kendi sürecine saygı duyacaktır'' dedi.

Ülkede yapılan ikinci devlet başkanlığı seçiminde, mevcut Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin en büyük rakibi eski Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah, dün verdiği demeçte, hükümeti seçimlere hile karıştırmakla suçlamıştı.

Seçimin resmi olmayan ilk sonuçlarının salı günü, resmi sonuçların ise bir aya kadar açıklanması bekleniyor.

Öte yandan; 20 Ağustosta yapılan bölgesel ve devlet başkanlığı seçimlerinde, ölümle tehdit edilen, yakınları tarafından engellenen veya siyaset sahnesinden alaşağı edilen kadınların katılımı çok düşük, hatta güneydeki bazı bölgelerde neredeyse "sıfır" düzeyinde oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon