Başbuğ Van'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Doğu ve Güneydoğu ziyaretlerini sürdürüyor. Van'a giden Başbuğ, Van'da halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Orgeneral Başbuğ kendisini selamlayan Vanlılara aracından inerek karşılık verdi. Başbuğ, halkla el sıkışıp sohbet etti.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 13:30
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'le birlikte gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'dan askeri uçakla Van'a geldi.

Vatandaşlardan sevgi gösterisi

Orgeneral Başbuğ'un Valiliğe gelişi sırasında araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesinin her iki tarafını dolduran vatandaşlar, ''Van halkı sizi çok seviyor, şehrimize hoş geldiniz'' diyerek, sevgi gösterisinde bulundu. Başbuğ da bunun üzerine aracından inerek Cumhuriyet Caddesi'nde bekleyen vatandaşlarla el sıkışıp, sohbet etti. Orgeneral Başbuğ, vatandaşlara hitaben, ''Bizler de sizi çok seviyoruz. Edirnelisinden Vanlısına, Karslısına, Erzurumlusuna herkes bizim için birdir. Teröre meydan vermeyelim tamam mı arkadaşlar? Sizi böyle görmek bize o kadar güç verdi ki Van'dan çok daha güçlü olarak ayrılacağız'' diye konuştu.

Valiliğe kadar yürüyerek gelen ve burada Vali Özdemir Çakacak tarafından karşılanan Orgeneral Başbuğ, polis merasim mangasını selamladıktan sonra Çakacak'ın makamına geçti.

Orgeneral Başbuğ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'a daha önce de çok defa geldiğini ve uzun süre kaldığı dönemler olduğunu anımsattı Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti: ''10 dakika evvel gerçekten çok duygusal anlar yaşadım. Ben Van'a daha önce de çok defa geldim. Burada çok kaldığım sürelerde var. Ama gerçekten son yıllarda, bunu da açık ifade edeyim, ben bir ilde, o ilimizin, vatandaşlarımızın Silahlı Kuvvetlere bu kadar sevgiyle, saygıyla yaklaşımına, bu boyutta ilk defa rastladım. Bugün gerçekten Van'da görmüş olduğumuz bu temiz vatandaşlarımız, işte temiz Türk vatandaşı, bu. Burada gördüğümüz tablo bize moral verdi, bize güç verdi. İnanıyorum ki, bu moralle, bu güçle, bu el birliğiyle biz bu bölücü terör örgütünün üstesinden daha kolay, beklenenden daha kısa sürede geleceğiz.''
Beraberindeki kuvvet komutanlarının da tablo karşında kendisi kadar duygulandığını vurgulayan Orgeneral Başbuğ, gelişlerinin, Van halkına da moral olduğuna inandığını bildirdi.

Vanlılara Teşekkürler

''Ben özellikle sizlerin aracılığıyla Van halkının hepsine teker teker teşekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum'' diyen Başbuğ, görülen tablonun, Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunun göstergesi olduğunu ve geleceğin bugünden daha iyi olacağına olan inancı güçlendirdiğini söyledi.

Gazetecilerin, ''Halkın arasına, vatandaşların talebi üzerine mi indiniz?'' şeklindeki sorusuna Başbuğ, şu yanıtı verdi: ''Hayır. Öyle bir tablo gördük ki ana caddenin iki tarafı dolmuş. Bu vatandaşlarımıza uğramadan geçmek uygun değildi. Oradaki vatandaşlarımız o kadar gelmiş, toplanmış, bizleri sevgiyle karşılamak, elimizi sıkmak için vatandaşlarımızın orada beklediğini hissettiğim için arabadan indik. Herhalde en doğrusunu yaptık. Çok mutlu olduk, gerçekten çok mutlu oldum. Herhalde sizlerin de bu tablodan çok mutlu olduğunuzu zannediyorum. Bu kadar kalabalığı ben de beklemiyordum. Ama hem kalabalık, hem de o kalabalığın sevgisi, Silahlı Kuvvetlere olan sevgisi gözlerinden, hareketlerinden, her şeyinden, yaşlısından en küçük çocuğuna kadar hissettirdi. Bu bizi çok duygulandırdı. Askerler kolay duygulanmaz, bunu da söyleyeyim. Duygumuzu pek göstermeyiz, içimize atarız. Ama ben burada gerçekten duygulandım. Tüm Vanlılara teşekkür ediyorum''

Orgeneral Başbuğ, gösterilen sevgi karşısında, Vanlıların sorunlarının kendi sorunları olacağını kaydederek, ''Bundan sonra sorunları çözme noktasında bilin ki her zaman yardımcı olacağız'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler