Türkiye alevler içinde

Yangın haberleri birbiri ardına geliyor. Yalova, İzmit, Bursa, Alanya, Denizli'de çıkan ve kontrol altına alınmakta zorluk çekilen yangınlarda hektarlarca alan yanarken, bölgelere ulaşım kontrollü devam ediyor.

Yayınlanma: 23.08.2009 - 15:43
Abone Ol google-news

Türkiye alev alev yanıyor. Yangın haberleri birbiri ardına geliyor. Yangınların büyük çoğunluğu kontrol altına alınamazken, bazı bölgeler ulaşıma kapatıldı.

 

Yalova'da yangın

Yalova'nın Hayriye köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede kızılçam ormanına sıçradı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 10 hektar kızıl çam ormanında etkili olan ve poyrazın etkisiyle Gemlik Körfezi'ne doğru büyüyen yangına 1 yangın söndürme helikopteri ve 13 arazözle müdahale edildiğini bildirdi.

 

Armutlu-Gemlik karayolunda ulaşım kontrollü

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki orman yangını nedeniyle Armutlu-Gemlik karayolunda trafik kontrollü olarak devam ediyor.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Köksal Konak, yaptığı açıklamada, Hayriye köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede kızılçam ormanına sıçrayan yangının poyrazın etkisiyle büyüdüğünü belirtti.

Yaklaşık 20 hektar alanda etkili olan yangının Gemlik Körfezi kıyılarına kadar ulaştığını söyleyen Konak, bu nedenle Armutlu ile Bursa'nın Gemlik ilçesi arasındaki kara yolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Konak, yangına Çanakkale ve Manisa'dan gönderilenlerle birlikte 3 helikopter ve 15 arazöz ile çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini kaydederek, ''Tüm gücümüzle yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz'' dedi.

 

40 haneli bir tatil sitesi tümüyle yandı

Yalova Valisi Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada, Hayriye Köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede kızılçam ormanına sıçrayan yangının, kısmen kontrol altına alındıktan sonra rüzgarın şiddetini tekrar artırmasıyla büyüdüğünü söyledi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerince müdahale edilen yangının, 200 hektarın üstündeki alanda etkili olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:
''Rüzgar çok şiddetli olduğu için yangın kontrol altına alınamadı. Yangın nedeniyle, Fıstıklı Köyü yakınlarındaki iki tatil sitesini boşalttık. Bunlardan 40 haneli olanı, tümüyle yandı, diğeri ise alınan önlemlerle kurtulmuş durumda. Şu an için başka yerleşim birimlerinin boşaltılmasına gerek duyulmuyor. Yangından dolayı herhangi bir yaralanma vakasının olmaması da sevindirici.''

Ersoy, yangın nedeniyle, Gemlik-Armutlu kara yolunda trafiğin kontrollü olarak verildiğini sözlerine ekledi.

 

İlgili haberler için tıklayınız;

İZMİT'TE 100 HEKTARIN ÜZERİNDE ALAN YANDI

BÜYÜKORHAN'DA YANGIN

DENİZLİ'DE 20 HEKTAR ALAN YANDI

ALANYA'DA 4 HEKTAR ALAN YANDI

KONYA'DA 100 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler