Abbas'tan İsrail barışına destek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'le nihai statü barış anlaşmasına bu yılın sonuna kadar varmak için çaba göstereceğini söyledi. Öte yandan Abbas, ABD Başkanı George Bush tarafından belirlenen yıl sonu hedefine ulaşılamayabileceğini de belirtti.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 13:29
Abone Ol google-news

İtalya'nın Cernobbio beldesinde, küresel siyasiler ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği Ambrosetti Forumunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bir konuşma yaptı. Abbas konuşmasında, kendisiyle İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, üzerinde uzlaşmaya varılan bölgelerin yer alacağı kısmi bir anlaşma ortaya çıkararak, anlaşma sağlanılamayan diğer konuları muallakta bırakabileceklerine dair görüşleri reddetti. Olmert, Anlaşmanın tüm konuları içermesinin şart olduğunu da vurguladı.

Abbas, Bush'un belirlediği tarihe kadar anlaşma sağlanamaması halinde, "Yeni hükümetin müzakereleri başlatmak için 7 yıl beklememesi gerektiğini" de söyledi. ABD Başkanı Bush, görevinin 7. yılında tarafları bir araya getirmişti. Abbas ile Olmert ve tarafların müzakere heyetleri, geçen kasımda ABD'nin Annapolis kentinde barış görüşmelerinin yeniden başlamasından sonra periyodik olarak bir araya gelmişti.

Filistinli yetkililer, sınırlarla ilgili sorunlarda biraz ilerleme kaydedildiğini, ancak Kudüs sorununu çözmenin muhtemelen mümkün olmayacağını belirtiyor. Taraflar Filistinli mülteciler konusunda da henüz anlaşamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler