Toyota'dan dev yatırım

Toyota Motor Europe (TME) Belçika, Zaventem'de bulunan Avrupa Teknik Merkezine, iki aşamalı geliştirme planı kapsamında 80 milyon avroluk yeni yatırım yaptı. Bu yatırım başlangıç olarak 250 kişiye istihdam yaratacak. Toyota'a uzun vadede araç geliştirmeyi belli bir merkezde konumlandırma ve Avrupalı müşteri portföyüne yönelik çözümler üretmeyi amaçlıyor.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 13:55
Abone Ol google-news

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, 2009 yılı itibariyle Toyota Teknik Merkezi, 12 bin metre karelik ek çalışma mekanı oluşturulacak şekilde yenilenirken, otomobil geliştirme çalışmalarında kullanılmak üzere yeni bir test sürüş alanı ve yeni test ekipmanları ile de donatılacak.

Alınan bu karar, Toyota'nın uzun vadede araç geliştirmeyi belli bir merkezde konumlandırma ve Avrupalı müşteri portföyüne yönelik çözümler üretmeyi amaçlıyor.
Zaventem'de bulunan Avrupa Teknik Merkezine, iki aşamalı bir geliştirme planı kapsamında 80 milyon avroluk yeni yatırım yaparak başlangıç olarak 250 kişiye istihdam yaratacak.
Toyota'nın bugüne kadar Avrupa Araştırma ve Geliştirme bölümüne yaptığı toplam yatırımın ise 200 milyon avroyu aşıyor.

Hyundai

Hyundai'nin SUV-C sınıfında yer alan Tucson modeli, yeni motoru ve yürüyen aksamıyla 2009 model olarak satışa sunuldu.
Hyundai Tucson'un dış görünümünde önemli bir değişikliğe gidilmezken en dikkat çekici yenilik motorda ve yürüyen aksamda yapıldı.
Türkiye'ye, gücü 150 PS'e yükseltilen 2.0 CRDi-VGT dizel motorla ithal edilen Tucson'da artık 6 ileri manuel şanzıman ile birlikte 4x4 çekiş sistemi, 4 kademeli H-Matic yarı otomatik şanzıman ile birlikte de 4x2 önden çekişli sistem sunulmaya başlandı.
Toplam 5 ayrı dış renk ve bu renklerle kombine 3 ayrı iç renk seçeneğinin sunulduğu Tucson'ların fiyatları 57 bin 500 YTL ile 65 bin 500 YTL arasında değişiyor.

Renault

Renault, Eylül ayı satış kampanyası kapsamında, Clio HB 1.2'yi 23 bin 200 YTL, Magane 1.4 16V modelini ise 26 bin 700 YTL fiyatlarla satışa sunuyor.
Yeni Laguna satın alacak müşterilere ise navigasyon sistemi hediye edilecek.
Öte yandan Renault, araç satın alan müşterilerine Autodrom pistinde Skid Car adı verilen ücretsiz bir eğitim sunuyor.
Müşterilere sertifikalı eğitmenlerin gözetiminde tehlikeli ve zor yol koşullarında özel pistlerde Megane, Modus ve Clio otomobiller ile sürüş eğitimi imkanı sağlanırken, bugüne kadar 10 bini aşkın Renault kullanıcısının bu eğitimden faydalandığı bildirildi.

Peugeot

Peugeot, Eylül ayı ve Ramazana özel kampanya ile 407 ve 407 SW'da 3 bin 850 YTL'ye varan model yılı indirimi sunuyor.
Kampanya kapsamında, 25 bin YTL'ye 60 ay özel faiz oranları ile ayda 593 YTL ödemeyle 2008 ve 2009 model Peugeot 407 modellerine sahip olma imkanı sunulurken, 34 bin YTL krediye 12 ay vadede yüzde sıfır faiz uygulanıyor.
Şirket ayrıca Ramazan fırsatları kapsamında Peugeot 207 HB ve Outdoorlarda bin YTL, 207 CC modelinde 4 bin YTL'ye varan indirimler sunuyor.

Nissan

Nissan, Shoe-Art İstanbul sergisine sanatçı Aslı Sönmezler'in tasarladığı ayakkabılar "Nissan Micra Aquatic" ve "Nissan Qashqai Şehrin Enerjisi" ile katılıyor.
Aslı Sönmezler, kullandığı yağlı boya tekniğinde, şehirli genç kadınların iç dünyasını, Nissan Micra'nın tasarım ve teknolojik özellikleriyle birleştirdiği Nissan Micra Aquatic ile sunuyor.
Şehrin enerjisini resmeden Nissan Qashqai Şehrin Enerjisi ise, Nissan Qashqai;nin, şehrin kurallarına ve tüm zorluklarına meydan okuyan asi ruhunu anlatıyor.
Nissan'ın özel tasarım ayakkabıları 2 ay boyunca Shoe-Art İstanbul Nişantaşında sergilenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler