Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, 'İstanbul doğadan köprüyle kopacak' başlıklı haberinde Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın üçüncü köprü hazırlıklarını sert bir dille eleştirmesini manşetten gördü. Hürriyet ise TBMM Başkanı'nın bakan arabalarına takılan özel plakaların milletvekillerine de sağlanması için başlattığı çalışmayı okurlarına duyuruyor.

Yayınlanma: 24.08.2009 - 06:35
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

İstanbul doğadan köprüyle kopacak


İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, üçüncü köprü hazırlıklarını sert bir dille eleştirdi. İkinci köprünün Küçükçekmece su havzasını bitirdiğini anımsatan Kaptan, “Aynı risk Sazlıdere, Alibeyköy ve Ömerli havzaları için geçerli” dedi. Kaptan, üçüncü köprüden sonra kentin kuzeyindeki ormanlara “Yok gözüyle bakılabileceğini” söyledi.


HÜRRİYET

Vekile TBMM 550 plaka


Yeni TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bakan otomobillerine takılan özel plakaların milletvekillerine de sağlanması için çalışma başlattı. Plakalar ya kırmızı renkli olacak ya da üzerinde TBMM veya MV yazacak.


MİLLİYET

Belediye okul yıktı


İstanbul'daki Kemer Okulları, dün sabaha karşı Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Okulların açılmasına 15 gün kala yapılan yıkıma veliler isyan etti.
 

RADİKAL

Avukat beyin darbe düşleri


Darbeyle iktidar olacağına inanan avukatın Ergenekon dosyasındaki belgeden: Boğaz Köprüsü üstünde konuşurum, halk iki yakaya dizilir, İzmit, Sakarya ve Trakya da İstanbul'a yönlendirilir.


AKŞAM

IMF defteri kapanmadı


Türkiye-IMF ilişkilerinde gelinen son noktayı Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: Müzakere değil, diyalog halindeyiz. İçerikte sorun yok, miktarı konuşuyoruz.


POSTA

50 bin meşe çöp oldu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kemerburgaz'da çöp dökme alanı açmak için 50 bin meşe ağacını kestirdi. Belediyenin bu alanı alabilmek için 2005'ten beri Çevre ve Orman Bakanlığı'na defalarca başvuruda bulunduğu belirlendi. Başvuruları, éBurası orman ve su kaynaklarına yakın" diye sürekli reddeden bakanlık sonunda belediyenin isteğini kabul etti.

 

VATAN

Bizde eğitim seferberliği böyle olur


Hazine arazisine okul yapıp devlete devredenlere 'Üstün Hizmet Madalyası' verilen Türkiye'de, seçkin bir okul hukuk dışı gerekçelerle apar topar yıkıldı.



HABERTÜRK

O eskidendi


Bush'un Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman: "Her karar ABD'de alınıyor fikrinden artık vazgeçin. Onlar geçmişte kaldı."

 

SABAH

Dersim adını vali önerdi


Tunceli'de kurulmasına onay verilen Dersimspor'un antrenörü SABAH'a açıkladı: Adı, Vali Taşkesen'den


TERCÜMAN

Sizi allah ıslah etsin


Devlet Bakanı Bağış, akan kanın durması için yapılan mücadeleye "Hainlik" dendiğini belirterek, "Onların Allah ıslah etsin diyorum" dedi.
 

YENİ ŞAFAK

 Zafer'i yıkan operasyon

Büyükşehir zasıta ekipleri, Vatan Gazetesi yöneticisi Zafer Mutlu'nun Kemerburgaz'da kaçak olarak kamu arazisine kurduğu koleji sabaha karşı yıkarak 10 yıllık işgale son verdi.

 

ZAMAN

GATA'dan Danıştay saldırısının kilit ismine iki kez 'akıllı' raporu


Ergenekon davasını akamete uğratma girişimleri, şimdi de Osman Yıldırım'la ilgili iddialar üzerinden yürütülüyor. Verdiği bilgilerle Ergenekon ve Danıştay cinayetine ışık tutan Yıldırım'ın ifadeleri, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle çürütülmeye çalışılıyor. Ancak GATA'nın 2002 ve 2005 raporları iddiaları boşa çıkardı. GATA'nın tespitlerini değerlendiren Prof. Nevzat Tarhan ve Prof. Haluk Savaş gibi uzmanlar, Yıldırım'ın tanıklığının geçerli olduğuna dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler