AKP'de revizyon yolda

CHP'nin bir arsanın imar değişikliği karşılığında 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddialarını belgeleriyle ortaya koymasının ardından Şaban Dişl'nin MYK ve MKYK'den istifa etmesi AKP'yi hareketlendirdi. Parti kulislerinde; Erdoğan'ın, Dişli'nin yerine hemen bir atama yapmak yerine bir süre bekleyerek yeni yasama yılının başlamasıyla MYK'de, ardından da kabinede değişiklik yapabileceğine dikkat çekiliyor.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 14:56
Abone Ol google-news

AKPde bir süredir beklenen merkez yürütme kurulu (MYK) ve kabine revizyonunun Şaban Dişlinin istifasının ardından hız kazanabileceğine dikkat çekiliyor. Gençleri Koruma Yasa Taslağı ile okullara ibadethane açılmasını öneren Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözenin MYK dışı kalabileceği belirtilirken yeni yasama yılının başlamasıyla kabinede de değişiklik yapılabileceği kaydediliyor.

CHPnin bir arsanın imar değişikliği karşılığında 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddialarını belgeleriyle ortaya koymasının ardından Şaban Dişlinin MYK ve MKYKden istifa etmesi, partiyi hareketlendirdi. Parti kulislerinde, Erdoğanın Dişlinin yerine hemen bir atama yapmak yerine bir süre bekleyerek yeni yasama yılının başlamasıyla MYKde, ardından da kabinede değişiklik yapabileceğine dikkat çekiliyor.

Partide, Gençleri Koruma Yasa Taslağı ile okullarda ibadethane açılması önerisiyle tartışmalara neden olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözenin de MYKden alınabileceği belirtiliyor. AKP Genel Sekreterliği, bir MYK sonrasında Sözenin hazırladığı taslağın partinin yetkili kurallarında görüşülmediği, partinin tüzük ve programına uygun olmadığı yönünde sert bir açıklama yapmıştı. AKP yöneticileri, aslında bu açıklamanın Sözene İstifa et mesajı olduğu, ancak Sözenin istifa etmediğine dikkat çekiyorlar. Parti kulislerinde, Edibe Hanım, kabinede revizyon beklentisinin yayılması üzerine herhalde bakanlık beklentisi içinde böyle bir taslağı tartışmaya açtı. Ama planı ters tepti. Yaşanan olaylardan sonra istifa etmesi gerekirdi, ama etmedi yorumları yapılıyor.

Koltuğu sallantıda olanlar

Erdoğanın MYKde yapacağı değişikliğe koşut olarak kabinede de ekim ya da kasım ayında küçük çaplı da olsa bir değişiklik yapması bekleniyor. Parti yönetimindeki bazı isimlerin kabineye kaydırılabileceğine işaret edilirken, kabine dışı kalacak isimler arasında Devlet Bakanları Nimet Çubukçu, Kürşad Tüzmen ve Hüseyin Çelik ile Bayındırlık ve İmar Bakanı Faruk Özak ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın adı geçiyor. 22 Temmuz seçimlerinin hemen ardından yeni kabinenin Çankaya Köşküne sunulması sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı bakanlıklarla ilgili yeni düzenleme yapılacağı, bazılarının ayrılıp başka bakanlıklarla birleştirilebileceğini açıklamıştı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığının ikiye ayrılabileceği, Çevre ve Orman Bakanlığının da ikiye ayrılıp Su ve Çevre Bakanlığı kurulabileceği dile getiriliyor. Bu durumda 22 Temmuz seçimlerinin vitrin isimlerinden Ertuğrul Günayın Kültür Bakanlığına devam edebileceği konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler