"Eski Yugoslavya ve Türkiye arasında benzerlik yok"

ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, ''Kürt açılımı'' çalışmalarına yönelik ''Türkiye'nin eski Yugoslavya'ya benzeyebileceği'' eleştirilerine ilişkin olarak, eski Yugoslavya ve Türkiye arasında hiçbir benzerlik bulunmadığını kaydetti.

Yayınlanma: 25.08.2009 - 12:09
Abone Ol google-news

ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, ''Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu Toplantısı'' sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Holbrooke, ''Kürt açılım" çalışmaları konusunda ''Türkiye'nin eski Yugoslavya'ya benzeyebileceği ve bölünebileceği'' eleştirilerine ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

''Eski Yugoslavya ve Türkiye arasında hiçbir benzerlik yok. Eski Yugoslavya, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Versay'da Avrupa'nın haritasını çizenler tarafından oluşturuldu ve çok farklı insanlar aynı yere konuldu. Türkiye ise selefinin kültüründen doğarak yaratılan ve büyük lider Kemal Atatürk tarafından kurulan çok büyük bir ülke. Arada hiçbir benzerlik yok. Her iki ülkeyi de bilen biri olarak, arada bir bağlantı göremiyorum.''

Holbrooke, Afganistan'a muharip güç gönderilmesi konusunda ise her ülkenin kendi kararını vereceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler