'Futbol oynamak için buradayız'

Ermenistan ile Türkiye arasında bugün yapılacak karşılaşma öncesi Hrazdan Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Jan Poulsen, ''Türkiye büyük bir ülke ve iyi oyunculardan kurulu güçlü bir takım'' dedi. Danimarkalı teknik adam, maçın siyasi yöne çekilmesiyle ilgili olarak "Biz futbol oynamak için buradayız" diye konuştu.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 07:58
Abone Ol google-news

Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Jan Poulsen, Ermenistan ile Türkiye arasında bugün yapılacak karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu. Danimarkalı teknik adam, Türkiye'nin, her ne kadar anahtar oyuncularından yoksun olsa da çok iyi bir takım olduğunu ifade ederek, ''Teknik ve fiziki açıdan çok iyiler. Rakip üstünde büyük baskı kuruyorlar. Mental olarak çok iyiler. Bu da son dakikaya kadar maçı götürmelerini sağlıyor. En önemli özellikleri de bu'' diye konuştu.

Ermenistan takımının başında 6 aydır görevde bulunduğunu ve ekibiyle yaptığı 6 maçta aynı taktiği uyguladığını ifade eden Poulsen, şunları söyledi:
''İlk kez evimizde bir maça çıkıyoruz. Bu bir avantaj ama kolay olmayacak. Futbolcularımdan her zaman iyi futbol istedim. Maçı kaybedebiliriz ama güzel bir oyun sergilemek istiyoruz. Maçın favorisi Dünya klasmanında 10. sırada bulunan Türkiye. Her şeye rağmen sahaya kazanmak için çıkacağız ama çok zor bir maç olacak.''
Danimarkalı teknik adam, maçın sportif yönünün dışında iki ülke politikacıları tarafından siyasi bir yöne çekilmesiyle ilgili olarak, "Fatih Terim'in dediği gibi biz de futbol oynamak için buradayız. Çin'de düzenlenen 2008 Pekin Olimpiyatları'nı örnek olarak gösterebiliriz.''

Poulsen ile birlikte basın toplantısına katılan Ermenistan Milli Takımı oyuncuları Pachajyan ve Voskanyan ise basın mensupları tarafından ''Bir teklif olursa Türkiye'de futbol oynamak istersiniz'' sorusuna, ''Neden olmasın?'' diye cevap verdiler.

Danimarkalı teknik adam Poulsen, basın toplantısı sonunda salondan ayrılırken karşılaştığı Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim ile el sıkışarak başarılar diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler