Kartal'ın rakipleri belli oldu

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, (B) Grubu'nda İngiltere'nin Manchester United, Rusya'nın CSKA Moskova ve Almanya'nın Wolfsburg takımlarıyla eşleşti.

Yayınlanma: 27.08.2009 - 16:51
Abone Ol google-news

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları, Fransa'nın Monaco kentinde çekildi.

Kuraya 3. torbadan katılan Beşiktaş, (B) Grubu'nda İngiltere'nin Manchester United, Rusya'nın CSKA Moskova ve Almanya'nın Wolfsburg takımlarıyla eşleşti.


"Başarılara imza atacağız"

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kuraların çekilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, gruptaki CSKA Moskova'dan iyi bir takım olduklarını, Wolfsburg ile de gruptan çıkmak için çekişeceklerini söyledi.

Monako'daki kura çekiminde Beşiktaş'ı temsil eden Kenan Öner, (B) grubundaki rakiplerinden Manchester United'ın gücüne dikkat çekerken, ''Seri başları, gerçekten çok güçlü takımlar. İlk torbada 4 İngiliz takımı vardı. Gruba CSKA Moskova ve Beşiktaş'ın girmesi güzel bir durum. Son torbada Wolfsburg'dan güçsüz takımlar vardı, onlardan birini isterdik. Manchester United'ı bir kenara bırakırsak, CSKA Moskova'dan iyi bir takımız. Wolfsburg'la da gruptan çıkmak için çekişiriz'' dedi.

İç sahada oynayacakları grup maçlarını kazanmaları gerektiğini ifade eden Öner, ''Wolfsburg'u İstanbul'da yenip, Almanya'da da gurbetçilerin desteğini arkamıza alırsak iyi işler yaparız. İyi bir kadromuz var, güçlü bir takımız. Öyle inanıyorum ki, Şampiyonlar Ligi'nde ismimizi duyuracak başarılara imza atacağız'' diye konuştu.


Final maçı İspanya'da

Final karşılaşması İspanya'nın başkenti Madrid'teki Santiago Barnabeo Stadı'nda, 22 Mayıs 2010'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, gruplardaki ilk maçlar ise 15-16 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Diğer gruplardaki eşleşmeler ise şöyle oluştu:
(A) Grubu:
----------
Bayern Münih (Almanya)
Juventus (İtalya)
Girondins de Bordeaux (Fransa)
Maccabi Hayfa (İsrail)

(C) Grubu:
----------
AC Milan (İtalya)
Real Madrid (İspanya)
Olympique Marsilya (Fransa)
FC Zurih (İsviçre)

(D) Grubu:
----------
Chelsea (İngiltere)
FC Porto (Portekiz)
Atletico Madrid (İspanya)
Apoel (Kıbrıs Rum Kesimi)

(E) Grubu:
----------
Liverpool (İngiltere)
Olympique Lyon (Fransa)
Fiorentina (İtalya)
Debreceni (Macaristan)

(F) Grubu:
----------
Barcelona (İspanya)
Inter Milan (İtalya)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Rubin Kazan (Rusya)

(G) Grubu:
----------
Sevilla (İspanya)
Glasgow Rangers (İskoçya)
Stuttgart (Almanya)
Unirea Urziceni (Romanya)

(H) Grubu:
----------
Arsenal (İngiltere)
AZ Alkmaar (Hollanda)
Olympiakos (Yunanistan)
Standard Liege (Belçika)
 

Yılın futbolcusu: Messi

Bu arada Avrupa Şampiyonlar Ligi kuralarının çekimi sırasında, Avrupa'da 2009 yılının en iyi futbolcuları da açıklandı.

Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, Avrupa'da yılın en iyi forvet oyuncusu ve ''yılın futbolcusu'' seçildi.

Avrupa'da 2009 yılının en iyi kalecisi Manchester Unıted'in Hollandalı kalecisi Edwin Van Der Saar seçilirken, en iyi defans oyuncusu ödülü Chelsea'den John Terry'ye, en iyi orta saha oyuncusu ödülü de Barcelona'dan Xavi Hernandez'e verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler