Gergin görüşme

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile ABD'nin Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke arasındaki görüşmenin gergin geçtiği öğrenildi.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 06:35
Abone Ol google-news

Bir Amerikalı yetkili, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile ABD'nin Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke'un 21 Ağustos'ta yaptıkları görüşmenin gergin geçtiğini açıkladı.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili, Afganistan'da 20 Ağustos'ta yapılan seçimlerin ertesine rastlayan bu görüşmede iki yetkilinin seçimlere hile karıştığı suçlamalarına ilişkin gergin bir konuşma yaptıklarını söyledi.

Aynı yetkili, başkent Kabil'de yapılan bu görüşmeyle ilgili olarak ayrıca, ''görüşme zorluydu ve gergin konuşmalar yapıldı'' ifadesini kullandı ve Holbrooke'un Karzai'ye seçim yolsuzluklarıyla ilgili iddiaları sorduğunu sözlerine ekledi.

Karzai'nin rakibi eski dışişleri bakanı Abdullah Abdullah, seçimde Karzai lehine hile yapıldığını söylemişti.

Seçimleri gözlemci olarak izleyen Holbrooke, Herat'ta 23 Ağustos'taki açıklamasında ABD'de de seçimlerle ilgili tartışmalar yaşandığını belirterek, bu tür iddiaların gündeme gelmesine şaşırmayacağını, hatta gelmesini beklediğini ifade etmişti. Seçimin meşruluğunu sorgulamadan önce ABD'nin, Afganistan seçim komitesinin kararını bekleyeceğini belirten Holbrooke, ''ABD ve uluslararası toplum Afganistan'ın kendi sürecine saygı duyacaktır'' demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler