ABD'de kasırga

Amerikanın Karayip Deniz'inde bulunan Haiti adasında can kaybına ve maddi hasara neden olan Hanna tropikal fırtınası ABD'nin güneydoğu kıyılarına yaklaşırken Ike kasırgası da Florida'yı tehdit ediyor. Merkezi Miami'de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi; Hanna'nın, Kuzey ve Güney Carolina eyaletleri ile başkent Washington'ı vurmasından endişe edildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 09:10
Abone Ol google-news

Merkezi Miami'de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, Hanna tropikal fırtınasının kuvvetli yağış ve çok yüksek dalga oluşabileceği uyarısında bulundu.

Kasırga merkezinin uyarısı üzerine olağanüstü hal ilan eden Kuzey ve Güney Carolina ile Virginia eyaletlerinin valileri, halktan isteyenlerin tahliye edileceğini açıkladı.

Bu arada, 5 kategorili Saffir-Simpson ölçeğine göre, bugün 4. dereceden 3. dereceye gerileyen Ike kasırgası da Karaibler ve ABD için tehdit oluşturuyor. Çarşamba günü Amerika'ya ulaşması beklenen ve Florida eyaleti için ciddi risk oluşturan Ike kasırgasının, 16 yıl önce bölgeyi yerle bir eden Andrews kasırgasından sonraki en büyük ikinci kasırga olmasından endişe ediliyor.
Saatte 205 km hıza ulaşacak ve iki gün içinde büyük bir kasırga haline gelecek Ike, daha önce iki kasırganın vurduğu Haiti'yi de tehdit ediyor.

Haiti'de Hanna 136, Gustav da 77 kişinin ölümüne neden olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler