Seçim hilesi belgelendi

Son genel seçimlere hile karıştığı belgesi ile ortaya çıktı. CHP’ye ait çok sayıda resmi mühürlü oy pusulası Ataşehir’de Emlak Konut’a ait boş arazide ortaya çıktı. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan “Yüzde 46’lık oy oranının ne kadar sahte olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını” belirtti.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 08:57
Abone Ol google-news

Bir yurttaşın ihbarı üzerine Emlak Konuta ait Ataşehir’deki boş bir arazide yakılmış ya da yırtılmış halde, çoğunluğu CHPye ait çok sayıda resmi mühürlü oy pusulaları bulundu. 2007 seçimlerinde yurttaşların kullandığı oy pusulalarının boş bir arazide bulunması, AKPnin yeniden iktidara gelmek için siyaset dışı yolları kullanıp kullanmadığı sorusunu akıllara getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Afacan söz konusu araziye gelerek medya mensuplarına açıklama yaptı.

‘Her taraf pusula dolu’

Afacan, ihbarda bulunan yurttaşın bu arazide yaklaşık 3 bin civarında oy pusulası olduğunu söylediğini, yetkili kurumlara bildirmesine karşın kimsenin ilgilenmemesi üzerine korkudan bir kısmını geri dönüşüm kutusuna atmak zorunda kaldığını açıkladığını belirtti.

Arazinin her tarafının ve araziye yakın alanların son seçimlerde kullanılan mühürlü oy pusulaları ile dolu olduğunu vurgulayan Afacan, Bu pusulaların çoğunluğunda CHP EVET yazıyor. Bir kısmını da yakmışlar. Bu olay, son seçimlerde kullanılan yüzde 46lık oy oranının ne kadar sahte ve yalan olduğunu bir kez daha ortaya çıkarıyor dedi.Yüzde 46 bu tür oyunlarla ortaya çıktı diyen Afacan, Bu oy pusulaları hangi partiye ait olursa olsun yerleri burası değil. Bunların başka yerde olması gerekirdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bunları muhafaza etmeliydi. Yok edilmesi gerekiyorsa da kendisi yok etmeliydi. Bu oylar 2007 seçimlerinin sonuçlarını, AKPnin nasıl kazandığını ortaya koyuyor diye konuştu.

‘Korkakların eylemi’

Tamaylıgil de olay yerinde yaptığı değerlendirmede, 2007 seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalar devam ederken ezici bir çoğunluğu CHPye ait olan oy pusulalarının yol kenarında bu şekilde ortaya çıkması siyasi mücadelede, siyasetin getirdiği neticeyi elde etmekten rahatsızlık duyanların veya korkanların eylemidir dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler