ABD Açık'ta finale doğru

Teniste yılın 4. ve son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ta, tek bayanlar finalinde 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic ile 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams karşılaşacak. Jankovic, bu yılki turnuvada kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 09:42
Abone Ol google-news

ABD'nin New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu yıl 128'incisi düzenlenen  turnuvada toplam 20 milyon 657 bin dolar para ödülü dağıtılacak.

Turnuvanın 12. gününde tek bayanlarda yarı final maçları yapıldı. 5 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva'yı 6-4'lük 2'şer set üzeriden 2-0 yenen 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic günün ilk finalisti oldu. Jankovic, böylece kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi.

Günün diğer maçında 6 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenen 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, finalde Jankovic'in rakibi oldu.
Bu turnuvada 1999 ve 2002 yıllarının şampiyonu olan Williams, kariyerinin 12. Grand Slam finaline çıkacak.

Turnuvada yarın tek bayanlar final maçının yanı sıra tek erkeklerde yarı final maçları yapılacak. Tek erkekler yarı finalinde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray, 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile de 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer karşılaşacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler