Pakistan'ın yeni Başbakanı Zerdari

Pakistan'da suikast sonucu öldürülen eski Başbakan Benazir Butto'nun kocası Asıf Ali Zerdari, devlet başkanı seçildi. Zerdari'yi aday gösteren iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin 375, eski Başbakan Navaz Şerif'in lideri olduğu Pakistan Müslüman Birliği-Navaz partisinin ise 274 oy desteği bulunuyor.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 10:39
Abone Ol google-news

Seçim Komisyonu Başkanı, Asıf Ali Zerdari'nin parlamento ve eyalet meclisleri üyeleri tarafından devlet başkanı seçildiğini duyurdu.

Asıf Ali Zerdari
Eşi Benazir Butto 27 Aralıkta suikasta kurban gittikten sonra siyasi arenada çıkış yapan Zerdari (53), Sindh eyaletinde toprak sahibi bir ailenin oğlu olarak doğdu. 1987 yılında evlendiği eşinin 1990'lardaki ikinci kabinesinde bakanlık yapan Zerdari, 1999'a kadar senatördü.

Yolsuzlukla suçlanan ve "Bay yüzde 10" adı takılan Zerdari, yolsuzluk ve cinayet suçlamasından 11 yıl hapis yattı. Hakkındaki iddiaları reddeden Zerdari, 2004 yılında kefaletle serbest bırakıldı.

Zerdari'nin, Butto'dan ikisi kız, biri erkek üç çocuğu bulunuyor.

Müşerref, geçen yıl Butto, Zerdari ve diğer Pakistan Halk Partisi liderlerinin ülkeye dönmesi için af çıkarmıştı.

Müşerref, 18 Ağustosta istifa etmiş, yeni cumhurbaşkanı seçilinceye kadar Pakistan Senatosu Başkanı bu görevi vekaleten üstlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler