'Gül'ün ziyareti oyunu bozdu'

Başbakan Erdoğan, Şam'daki mini zirve dönüşü yaptığı gündeme ilişkin açıklamalarını partisinin ilçe kongresinde de sürdürdü. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan ziyaretini "Ermenistan'ın bir oyunu var idiyse, bu oyun bozuldu" diye değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi’nin kapatma davasıyla ilgili kararını ise "saygıyla karşılayacaklarını" söyledi.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 11:04
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şam’daki mini zirve sonrası dönüş yolunda gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün karşılanması için Erivan’da ciddi bir hazırlık yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, “Ermenistan’ın bir oyunu var idiyse, bu oyun bozuldu” dedi.

Başbakan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Bari Soykırım Anıtı’na çelenk koysun” sözüne “Cumhurbaşkanı nereye çelenk konulacağını Baykal’dan öğrenecek değil. Benim ülkemin cumhurbaşkanı için bu yakıştırmayı sıcak bulmam” yanıtını verdi.

 Erdoğan, daha sonra partisinin, Güngören Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Güngören İlçe Kongresi'ne katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarını İstanbul'da da sürdüren Erdoğan, ''Baykal'ın cemaziyel evvelini çok iyi biliriz ve cemaziyel evvelini de çok iyi bildiğimiz için yıllar yılı bu ülkede özellikle sözde soykırıma karşı mücadele vermiş olan Cumhurbaşkanımıza karşı böyle bir yakıştırmayı yapmasını tasvip edemeyiz'' diye konuştu.

Burada yaptığı konuşmada kendisine yöneltilen “Anayasa Mahkemesi’nin AKP davasıyla ilgili yazacağı gerekçeli karar, siyasetin alanını daraltacak mı?” şeklindeki soruya Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Karara saygı duymaktan başka çaremiz yok. Bu şartlarda siyaseti sürdüreceğiz.”

Katılıma engel olunamadı

Güneydoğu’daki terörü de değerlendiren Erdoğan, “1990’lı yıllarda dağlarda 6 bin kişi vardı, şimdi de bu kadar. Katılımların önüne geçilememiş demek ki” dedi. Başbakan Erdoğan, gelecek terör zirvesinde bu durumun masaya yatırılacağını açıkladı.

TSK’nin ziyareti insani amaçlı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneralllerin, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Korgeneral Mendi tarafından ziyaret edilmesini televizyondan öğrendiğini belirten Erdoğan, "Sivil ve askeri kanatta olumlu veya olumsuz sonuçları olabilir. Ama ben insani amaçlı bir ziyaret olarak değerlendirdim” diye konuştu.

2009 yerel seçimlerinin önemine de değinen Başbakan, “Demokrasilerde meşruiyetin temelinde halk vardır. Halkımız bize en güzel cevabı verecektir” dedi.

Erdoğan, maçla ilgili olarak da, “Hırsın tekniğin önüne geçeceği bir karşılaşma olacak. Normal şartlarda galibiyet bekliyorum. Avrupa Şampiyonası’nda yakalanan karizmayı çizdirmemek lazım” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler