Hariri'den Suriye'ye terör suçlaması

Lübnan'daki Suriye karşıtı çoğunluğun lideri Saad Hariri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Lübnan'daki şiddet eylemlerine ilişkin sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'yi "terörizmi Lübnan'a ihraç etmek" ile suçladı. Hariri, "Lübnan'ın kuzeyine terörizmi ihraç edenlerin Lübnan'daki aşırılık konusunda endişelerini dile getirme hakkı yok" dedi.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 11:09
Abone Ol google-news

Suriyelilerin "Trablusşam'daki durumu Lübnan dosyasına bir kez daha karışmak" için bahane olarak kullanmak istediklerini söyleyen Saad Hariri, "Lübnanlıların hafızası iyidir. Fethülislam'ı Nehr El Bared kampına ve kuzeye gönderdiklerini, örgütün başka bölgelerde terörist eylemlere maddi destek verdiğini ve vermeye devam ettiğini hatırlarlar" ifadesini kullandı.

Suriye, Fransa, Katar ve Türkiye'nin önceki gün Şam'da yaptığı zirvede, Esad, Alevilerle Sünniler arasında çatışmaların olduğu Trablusşam'da son dönemlerdeki şiddet eylemlerinden endişe duyduğunu dile getirmiş ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'dan acilen kuzeye daha fazla asker göndermesini istediğini ifade etmişti.
Fethülislam örgütü ile Lübnan ordusu arasında Nehr El Bared kampında geçen Eylülde şiddetli çatışmalar çıkmıştı. Lübnanlı yetkililere göre, çatışmalarda 222 militan öldürüldü, 200'den fazlası yakalandı, 169 da asker yaşamını yitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler