Gül, Erivan'da

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın daveti üzerine Ermenistan-Türkiye maçını izlemek için Erivan'a giden Cumhurbaşkanı Gül Ermenistan'a hareketinden önce havalimanında açıklama yaptı. Gül, açıklamasında barış ve dostluk mesajı verdi, Sarkisyan'la yapacağı görüşmenin içeriğini belirtti.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 11:08
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la birlikte izleyeceği Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası karşılaşması için Erivan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı yaptı. Gül, maçın spor tarihinde ilk kez Türkiye ve Ermenistan futbol takımlarının karşılaşmasının ötesinde önemli fırsatlar sunacağının altını çizerek, “Ziyaretimin Kafkasya’daki sorunlu dönemde gerçekleşmesinin ayrı bir önemi vardır. Ermenistan Cumhurbaşkanı ile bu gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulacağız” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın daveti üzerine ziyareti gerçekleştirdiğini anımsatan Gül, ''Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere, bu maç spor tarihinde ilk kez Türkiye ve Ermenistan milli futbol takımlarının karşılaşacak olmasının ötesinde, önemli fırsatlar sunacak bir anlam taşımaktadır'' dedi.

Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması ve bölge ülkeleri arasında diyalog ve işbirliğinin artırılması için Türkiye’nin gündeme getirdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu’nun da Sarkisyan ile yapacağı görüşmede ele alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Yukarı Karabağ ihtilafının da görüşmede gündeme geleceğini söyledi. Gül, “Bu maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına vesile teşkil edeceğine inanıyorum. Ziyaretimin bölgesel dostluk ve barışa katkı sağlamasını umut ediyorum. Milli takımımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamanın ardından, maçın skoru ile ilgili bir soru üzerine, maç ile ilgili bir şey söylenemeyeceğini ancak milli takımın kazanmasını istediğini belirtti.

Basın toplantısının ardından Erivan'a giden Gül, TSİ 14.45'te havaalanına indi. Gül'ü Erivan havaalanında Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılamada, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ertan Tezgör de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Erivan'a indikten sonra ilk olarak Milli Takım kafilesinin kaldığı Golden Palace Otel'e geçti. Kafileyi ziyaret eden ve Ermenistan karşısında başarılar dileyen Gül'ün ziyareti, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül'ün konvoyunun geçtiği güzergahta toplanan bazı Ermenistan vatandaşları, çeşitli pankartlar açarak protestolarda bulundu.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahta, herhangi bir taşkınlık gözlenmedi.

Gül, otelde bir süre dinlendikten sonra Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçecek. Cumhurbaşkanı Gül ve Sarkisyan, yapacakları baş başa görüşmeden sonra akşam yemeği yiyecekler ve daha sonra Türkiye-Ermenistan maçını izlemek üzere maçın oynanacağı Hrazdan stadına gidecekler. Gül'ün Türkiye-Ermenistan maçını izledikten sonra Erivan'dan ayrılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler