Zafer Raikkonen'in

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Belçika GP'sinde damalı bayrağı ilk gören Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu.

Yayınlanma: 30.08.2009 - 14:42
Abone Ol google-news

Formula 1'de sezonun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix'sini, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkönen kazandı.

Raikkönen, Belçika'nın Liege kenti yakınlarındaki Spa-Francorchamps pistinde 44 tur üzerinden yapılan yarışta, 1 saat 23 dakika 50.995 saniyede zafere uzandı. Belçika'da üst üste 4. yarışını kazanan Fin pilot, bu başarısıyla takımı Ferrari'ye de bu sezonki ilk galibiyetini yaşatmış oldu. Raikkönen, bu sezonun ilk, kariyerinin de 18. galibiyetine ulaştı.

Yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Force India'nın İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella'nın ikinci olduğu yarışta, Çin ve İngiltere Grand Prix'lerinin galibi, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncülüğü elde etti. BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica'nın dördüncü olduğu yarışı, takım arkadaşı Alman Nick Heidfeld beşinci sırada tamamladı.

McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen'in altıncı bitirdiği mücadelede, Avrupa Grand Prix'sinin birincisi, Brawn GP'nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello da yedincilikle yetindi.

Almanya Grand Prix'sinin galibi Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ise dokuzunculukla yetindi.

Avustralya, Malezya, Bahreyn, İspanya, Monaco ve Türkiye Grand Prix'lerinin birincisi, Brawn GP'nin İngiliz pilotu Jenson Button ve Macaristan Grand Prix'sinin galibi McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu, geçen sezonun şampiyonu Lewis Hamilton ile Renault'dan Grosjean ve Toro Rosso'dan Alguersuari ise ilk turda kaza yapmaları nedeniyle yarış dışı kaldı. Markalar klasmanında, Brawn GP 128 puanla birinciliğini sürdürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler