"Amacınız ne?"

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Darüşşafaka'nın, 1874'ten 1993 yılına kadar kullandığı tarihi binanın İlim Yayma Cemiyetine verilmesinin gerekçesini sordu.

Yayınlanma: 31.08.2009 - 10:39
Abone Ol google-news

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Darüşşafaka'nın, 1874'ten 1993'e kadar kullandığı İstanbul Fatih'teki tarihi binasını, yeni eğitim kampüsüne taşınmasından sonra, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne devrettiğini belirtti.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen binanın, ''Bakanlıkça İlim Yayma Cemiyetine verildiğine'' ilişkin haberlerin basında yer aldığını ifade eden Koçal, şu soruları yöneltti:

''Tarihi binanın ve müştemilatının bakanlığınıza tahsisi ne zaman gerçekleşmiştir? Milli Eğitim Bakanlığı, bu binayı neden kendisi okul olarak kullanmamıştır?
Bu binanın İlim Yayma Cemiyetine verilmesinin gerekçesi nedir? İlim Yayma Cemiyeti, bu bina karşılığında Bakanlığınıza hangi taahhütlerde bulunmuştur?
İlim Yayma Cemiyeti ile Bakanlığınız arasında bu binanın devrine ilişkin bir protokol yapılmış mıdır, yapılmışsa tarihi nedir?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler