Kahramanmaraş'ta şarbon vakası

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde hasta koyunun etinden rahatsızlanarak şarbondan hayatını kaybeden yurttaşın ardından ilçede 2 bin hayvan aşılandı.

Yayınlanma: 31.08.2009 - 17:00
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, hasta koyunun etini yedikten sonra rahatsızlanan kadının hayatını kaybetmesi üzerine şarbon hastalığına karşı önlemler arttırıldı. Jandarma ve polis ekipleri, karantinaya alınan Ekinözü ilçesine giriş ve çıkışları 24 saat kontrol ediyor, ilçede hayvan giriş ve çıkışına izin vermiyor. Şarbon vakasının ortaya çıkmasının ardından, ilçede yaklaşık 2 bin hayvan hastalığa karşı aşılandı. Aşılama çalışmasının devamı için 2 bin doz aşı daha istendi.

Elbistan Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Parlak, hasta ya da telef olan hayvanlarla teması olan 70 kişiyi muayene etti, vatandaşları hastalığın belirtileriyle ilgili bilgilendirdi. Belediye hoparlöründen, ölen hayvanların bildirilmesi ve şarbon hastalığı belirtisi olanların zaman geçirmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda anonslar yapılıyor.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Süleyman Aktaş, vakanın ortaya çıkmasından bu yana resmi kayıtlara göre 10 adet küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi. Telef olan ya da hastalanan hayvanlar konusunda duyarlı olunmasını isteyen Aktaş, ''Rastgele atılan ve hastalık taşıyan hayvanlar, şarbon vakasının kontrol altına alınmasını güçleştiriyor'' dedi. Aktaş, hayvanların iki metre derinliğinde açılan çukurlara yanmamış kireçle birlikte gömülmesi gerektiğini bildirdi.
Öte yandan, belediyenin çöplüklerde ilaçlama çalışması yaptığı, ilçedeki kasapların ahşap tezgahlarının toplandığı ve kasaplardaki malzemelerin ilaçlanarak dezenfekte edildiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler