Yurttan kısa kısa

Aydın'ın Söke ilçesinde bir kişi, ağabeyi ve yengesini öldürdü. Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise işsiz olduğu belirtilen bir genç, üzerine benzin dökerek kendisini yakmaya çalıştı. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 31.08.2009 - 16:30
Abone Ol google-news



Uşak'ta eylem

Uşak'ta bir tekstil firmasında çalışırken işten çıkarılan işçiler eylem yaptı, firmayı, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına şikayet etti. Geçen ay işten çıkarıldığı öğrenilen bir grup işçi, bugün İsmet Paşa Caddesi'ndeki PTT önünde eylem yaptı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylemde işçiler adına açıklama yapan Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Örgütlenme Sorumlusu Asalettin Arslan, hukuk dışı olduğunu iddia ettiği işten çıkartılmaların durdurulmasını, işçilerin bir an önce işe geri dönmelerinin sağlanmasını istediklerini söyledi. İşçilerin sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarıldıklarını öne süren Arslan, devlet büyüklerinden yardım istediklerini belirtti. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e durumu şikayet eden birer mektup gönderen işçiler, daha sonra Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile görüşmek üzere valiliğe gitti.

TEKSİF Uşak Şube Başkanı Hasan Hazar'ın da aralarında bulunduğu işçiler, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile görüştü. Burada Vali Çakacak'a içinde taleplerinin bulunduğu dosyayı veren işçiler, olaysız dağıldı. TEKSİF Şube Başkanı Hazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorun çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

İşsiz genç kendini yaktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, işsiz olduğu belirtilen bir genç, üzerine benzin dökerek kendisini yakmaya çalıştı. Dün akşam saatlerinde Bodrum Garajaltı Kavşağı'na elinde benzin bidonu ve bir valizle gelen Can B. (26), işsiz olduğunu söyleyerek bidonun içindeki benzini üzerine döktü. Daha sonra yanındaki çakmakla benzini tutuşturan Can B'nin vücudunun bir bölümü yandı. Can B'ye ilk müdahaleyi, çevredeki esnaf ve dolmuş şoförleri yaptı. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Can B, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.


Diyarbakır'da kaçak yabancı uyruklu operasyonu

Diyarbakır'da tutuldukları Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinden kaçan 16 Afganistanlı kaçaktan 3'ü daha yakalandı. Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri semti 23. Sokak'ta polis ekibini gören bir grup yabancı uyruklu kaçmaya başladı. Polisin kovaladığı kaçaklardan biri kadın 3'ü yakalandı. Yakalananların, sınır dışı edilmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinde tutuldukları sırada 4 gün önce kaçan kişiler oldukları öğrenildi. Kaçaklardan 5'i daha önce yakalanmıştı.


Rize'de greyderin altında kalan kişi öldü


Rize'nin Ardeşen ilçesinde greyderin altında kalan kişi öldü. İlçenin Yeşiltepe köyünde yol bakım çalışmasını izleyen Mevlüt Özmısır (59), dengesini kaybederek yolda çalışmakta olan Ahmet O. idaresindeki greyderin önüne düştü. Greyderin ezdiği Özmısır, olay yerinde öldü. İş makinesinin sürücüsü Ahmet O. gözaltına alındı.


Giresun'da 17 kaçak işçi yakalandı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde Gürcistan uyruklu 17 kaçak işçi yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilçenin Kovanpınar köyünde, bir inşaat firmasının yaptığı köy suyu içme şebekesinde çalışan Gürcistan uyruklu 17 işçiyi gözaltına aldı.Çalışma izinleri bulunmadığı öğrenilen işçilerin, sınır dışı edilmek üzere Giresun Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edildiği bildirildi.


Keşap'ta ev yangını: 1 yaralı

Giresun'un Keşap ilçesinde, çıkan yangında 1 kişi yaralandı. İlçenin Değirmenağzı köyünde yaşayan Ali Yıldız (55), evinin bahçesinde üzüm pekmezi kaynatmak için ateş yaktı. Bu sırada rüzgarın etkisiyle sıçrayan alevler sonucu evde yangın çıktı. Yangına müdahale etmek isteyen Yıldız'ın kollarında kısmi yanıklar oluştu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yaralanan Yıldız ise Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Körfez'de taciz iddiası

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir kişinin, durakta otobüs bekleyen bir kadına elle ve sözle tacizde bulunduğu iddia edildi. Kaymakamlık önünde çevredekilerden yardım isteyen F.H (20), durakta otobüs beklediği sırada bir kişinin kendisini elle ve sözle taciz ederek kaçtığını ileri sürdü ve polise haber verdi.Çevrede çalışma başlatan polis, verilen eşkal doğrultusunda şüphelendiği S.D'yi (19) kovalamaca sonunda yakalayıp gözaltına aldı.


Kilis'te 2 bin 430 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kilis'te beraberlerindeki kaçak sigaralarla sınırdan Türkiye'ye kaçak giriş yapan bir grup, devriye görevi yapan askerler tarafından fark edilince sınırın Suriye tarafına kaçtı.
Bölgeyi kontrol eden askerler araziye atılı halde 2 bin 430 paket kaçak sigara buldu.Kaçak sigaralar Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.


Hakkari'de silah kaçakçılığı

Hakkari'de yapılan kontrollerde ruhsatsız 18 adet av tüfeği ele geçirildi. Şemdinli ilçesi Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yol kontrol ve arama noktasında Y.Y yönetimindeki kamyonu şüphe üzerine durdurdu. Yapılan aramada, kamyonun yedek yakıt deposunda 18 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği ele geçirildi. Kamyon şoförü Y.Y, gözaltına alındı.


Hakkari'de 10 kilo eroin ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir otomobilin yakıt deposunda 10 kilogram eroin ele geçirildi. Yüksekova'dan Van istikametine giden H.A. yönetimindeki, plakası öğrenilemeyen kamyon, Yeniköprü Jandarma Yol Kontrol ve arama noktasında şüphe üzerine durdurularak arandı. Aramada, kamyonun yakıt deposuna yapılan özel bölme içerisinde 10 kilo 609 gram eroin bulundu. Olayla ilgili H.A, gözaltına alındı.



Sevgiliye meydan dayağı

Kız arkadaşını sokak ortasında darp eden genç, gözaltına alındı. Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde, ''kıskançlık meselesi'' yüzünden aralarında tartışma çıkan O.Ö, 6 aydır beraber olduğu kız arkadaşı S.K'yi darp etti. O.Ö'nün, kız arkadaşına tehdit ve hakarette de bulunduğu ileri sürüldü. O.Ö, polis tarafından gözaltına alındı, kendisinden şikayetçi olan S.K da doktordan darp edildiğine dair rapor aldı.


Eşi ve iki çocuğunu arıyor


İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Örnekköy'de yaşarken, görevli olarak Manisa'nın Alaşehir ilçesine giden kişi, 41 gün sonra evine döndüğünde eşi ve iki çocuğunun yanı sıra eşyalarının da olmadığını gördü.

TCDD'de görevli Mustafa T, Alaşehir'in Yeşilyurt beldesinde geçici olarak görevlendirildiğini, bu süre içinde ailesiyle bağlantı kuramadığını, 41 gün sonra evine geldiğinde eşi Yaşariye T. (47) ile çocukları Serpil T. (21) ve M.T'nin (11) evde olmadığını gördüğünü söyledi. Ailesinin kaybının yanı sıra evinin de boşaltılmış olduğunu ifade eden Mustafa T, eşi ve çocuklarının hayatından endişe duyduğunu, Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunduğunu belirtti.

Mustafa T, ''Evime geldiğimde ailemle birlikte eşyalarımın da gittiğini gördüğümde yıkıldım. Ev bomboştu. Gidebilecekleri her yeri aradım. Hayatlarından endişe etmekteyim. Yerlerini bilen ya da gören varsa insaniyet namına yardımcı olsunlar. Beni 05344800916 ya da 05388469981 numaralı telefonlardan arasınlar'' dedi.


Hasta ambulansıyla hasta nakli


Tunceli'de ameliyat sırasında durumu ağırlaşan bir hasta, hava ambulansıyla Kayseri'ye sevk edildi. Tunceli Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, yaptığı açıklamada, doğuştan omuriliğinde ödem olan Sebahat Demir'in (11) kalbinin, Tunceli Devlet Hastanesi'nde ameliyatı esnasında gelişen komplikasyon üzerine durduğunu ve doktorların gayreti soncunda yeniden hayata döndürüldüğünü söyledi. Demir'in durumunun ağır olması nedeniyle 3. basamak sağlık hizmeti veren bir ile sevkinin kararlaştırıldığını belirten Dr. Aydın, ''Bunun üzerine Diyarbakır 112'den hava ambulansı talep ettik. Hastamız, Atatürk Stadı'na inen ambulans helikopterle Kayseri'ye götürülerek, Erciyes Üniversitesi Beyin Cerrahisi Servisinde tedavi altına alındı'' dedi.


Kilis'te traktör dere yatağına düştü: 1 ölü


Kilis'te traktörün dere yatağına düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kilis-İslahiye kara yolu Sabunsuyu Köprüsü mevkisinde, Abdullah Polat'ın kullandığı 79 AY 220 plakalı traktör dere yatağına düştü. Yaralanan Abdullah Polat, Hatice Fakı, Nergiz Polat ve Zeynep Polat, Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Zeynep Polat, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Buldan'da zehirlenme vakası

Denizli'nin Buldan ilçesindeki bir üzüm bağında hasat yapan bağ sahibi ile 12 işçisi, tarım ilacından zehirlendi.  Yenicekent beldesinde H.K, bağında 12 işçiyle hasat yaparken rahatsızlandı. Bağ sahibi ile işçiler, 112 Acil Servise ait ambulanslar ve özel araçlarla Buldan, Sarayköy ve Alaşehir devlet hastanelerine kaldırıldı. Zehirlenmelerin bağdaki tarım ilacından kaynaklandığı, zehirlenenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, zehirlenen bağın yeni sahibi H.K. ile ilaçlamayı yapan bağın eski sahibi O.Ö'yü gözaltına aldı. H.K. ve O.Ö, jandarmada ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakıldı.


Ağabeyi ve yengesini öldürdü

Aydın'ın Söke ilçesinde bir kişi, ağabeyi ve yengesini öldürdü. Bağarası beldesi Yayla Yolu mevkisinde aynı avluya bakan iki ayrı evde oturan D.K. (55) ve M.K. (60) iftar saatine yakın, uzun süredir aralarında husumet konusu olan miras anlaşmazlığı yüzünden tartıştı.
Evinden aldığı tüfek ve tabancayla avluya dönen D.K, önce ağabeyi M.K'ye tüfekle, ardından da yengesi E.K'ye (55) tabancayla ateş etti. M.K. ve eşi E.K. olay yerinde yaşamını yitirirken, cinayet zanlısı D.K, jandarmaya teslim oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler