Sarkozy'nin açıklamalarına tepki

İran hükümeti, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin İran'a karşı olası İsrail saldırısıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Hükümet sözcüsü Gulam Hüseyin İlham, "İsrail'in İran karşısında çok zayıf ve çaresiz olduğunu, saldırı fikrinin bir kenara bırakılması gerektiğini" söyledi.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

İsrail'in ABD ve Avrupa tarafından himaye edildiğini savunan Hükümet sözcüsü Gulam Hüseyin İlham, "İsrail, uluslararası barışı tehdit için her türlü fırsattan istifade ediyor" dedi.

Tehditleri "acizliğin ve zayıflığın bir ifadesi" olarak gördüklerini belirten İlham, İran'ın barış, dostluk, adalet değerleri üzerine kurulu güçlü bir sisteme sahip olduğunu ve bu yolda ilerlediğini söyledi. İlham, "Sayın Sarkozy, işgalci ve sahte siyonist rejimin sözcüsü mü? Eğer böyleyse bu yolda daha fazla ileri gitmemesini tavsiye ediyoruz" ifadesini kullandı.
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, "Bir sabah uyandığımızda İsrail'in İran'a saldırdığı haberiyle karşılaşacağız. Bu durumda kimse, bu saldırının yasallığını sorgulamaz" demişti.

ABD ve İsrail, İran'a karşı askeri tehditleri yüksek sesle dillendirirken, İran, olası saldırıya bütün imkanlarını kullanarak sert bir cevap vereceğini belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler