Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırı

Memur-Sen Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Memur-Sen'e göre Ağustos ayı için 4 kişilik ailenin açlık sınırı 817, yoksulluk sınırı ise bin 936 YTL. Araştırmaya göre Ağustos ayında gıda fiyatları Temmuz ayına oranla yüzde 3,46 oranında geriledi.

Yayınlanma: 06.09.2008 - 13:11
Abone Ol google-news

Memur-Sen'in yaptığı araştırmada , Ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi zorunlu gıdalar için harcaması gereken ve ''açlık sınırı'' olarak belirlenen tutar, 817 YTL 84 YKr olarak belirledi.

Gıda, giyim, sağlık, barınma ve eğitim başta olmak üzere, ''vazgeçilmesi mümkün olmayan'' 14 zorunlu harcama kalıbı esas alınarak belirlenen 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise bin 936 YTL 97 YKr olarak hesap edildi.

Ağustos ayında, gıda fiyatlarının Temmuz ayına göre ortalama yüzde 3,46'lık bir azalma göstermesi nedeniyle açlık sınırının 821 YTL'den 817 YTL'ye gerilediği bildirildi. Bu düşüşte, biber, üzüm, kavun, patlıcan, fasulye, armut, karpuz ve bamya gibi yaz sebze ve meyve fiyatlarındaki azalmanın etkili olduğu belirtildi.

Yoksulluk sınırındaki artışın enerji ve ısınma maddelerindeki fiyat artışından kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, geçen ay ısınma maddelerindeki fiyat artışının yüzde 6,5 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının kişi başına belirlediği 6 YTL'lik fitre miktarı üzerinden, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 720 YTL olarak hesaplandığı ifade edilerek, ''Diyanet İşleri Başkanlığının fitre hesabı, Türkiye İstatistik Kurumunu değil, Memur-Sen'i teyit ediyor'' değerlendirmesinde bulunuldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler