Güler Zere için eylem

Kanser hastası 37 yaşındaki Güler Zere'nin serbest bırakılması için çeşitli sivil toplum örgütleri ile partiler yarın Adalet Bakanlığı önünde eylem yapacak.

Yayınlanma: 01.09.2009 - 09:14
Abone Ol google-news

Kanser hastası Güler Zere hakkında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından kanser tanısı konulmuş ve yaşamının ağır tehlike içinde olduğu, bu tehlikenin cezaevi koşullarında daha da artacağı şeklinde rapor verilmişti.

Ancak cezanın infazı Adalet Bakanlığı tarafından Adli Tıp Kurumu'nun aksine düzenlediği rapor gerekçe gösterilerek ertelenmemişti. Zere'nin durumunu bir daha görüşecek olan Adli Tıp Genel Kurulu 27 Ağustos'ta toplanmış, ancak Zere hakkında bir karar vermemişti. Genel Kurul'un gündeminde Güler Zere olmasına rağmen Zere'nin gördüğü radyoterapiye ilişkin tıbbi raporlar dosyaya getirilmemişti.

Güler Zere'nin serbest bırakılması için eylem yapacak olan kuruluşlar, yarın saat 12.30'da Adalet Bakanlığı ek binasının önünde toplanacaklarını bildirdiler. Eyleme şu kuruluşlar katılacak:

Ankaralı Aydın ve Sanatçılar, DTP Çankaya İlçe Teşkilatı, Halk Cephesi, TAYAD, Genel-İş, İHD Ankara Şubesi, Ankara Halkevleri, KESK Şubeler Platformu, ESP, DHF, EMEP, AKA-DER, ODAK, SDP, EHP, ÖDP, ÇHD, TKP, 78'liler Girişimi, Alınteri, Erol Zavar'a Yaşam Hakkı Koordinasyonu, BDSP, Kaldıraç, Toplumsal Özgürlük Platformu, Özgür Tiyatro, Sosyalist Emek Hareketi, TÜM-İGD, Petrol-İş Ankara Şubesi, KÖZ, Partizan.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon