9. Sinema Burada Festivali yarın başlıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında yarın düzenlenecek olan 'Sinema Burada Festivali'nin konusu "bilgi, bilişim, iletişim ve insan".

Yayınlanma: 01.09.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan ''Sinema Burada Festivali''nin dokuzuncusu, yarın törenle başlayacak. Ana teması ''bilgi, bilişim, iletişim ve insan'' olan festival, İzmir Sanat'ta gerçekleştirilecek.

Festivalin yürütücüsü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Adanır, düzenlenen basın toplantısında festivale ilişkin bilgi verdi. Adanır, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleşecek olan festivalin bu yılki onur konuklarının, sinemaya emek veren kadın oyuncu dalında Fatma Girik, erkek oyuncu dalında Göksel Arsoy, umut veren oyuncu dalında ise Melis Birkan olduğunu açıkladı.
Festival kapsamında 15 civarında film gösterimi olacağını belirten Adanır, festivalin konuk ülkesinin İspanya, konuk ilinin ise Çanakkale olduğunu hatırlattı.

Adanır, film seçimine ilişkin bir soru üzerine, festivalin ana temasına uygun Türk filmi bulmanın zor olduğunu ifade ederek, insanlar arasındaki iletişimsizliği anlatan filmlerin gösterileceğini aktardı. Geçen yılki festival kapsamında sinema salonlarının yüzde 80-90 oranında dolduğunu hatırlatan Adanır, ''bu ilgi, umarım bu yıl da aynı şekilde devam eder'' dedi.
 

Festival filmleri ücretsiz izlenecek

Filmlerin ücretsiz izleneceği festivalde, İspanyol sineması yönetmenleri Luis Bunuel, Pedro Almadovar ve Alejandra Amenabar'ın filmlerinden örnekler sunulacak. Festival ana teması kapsamında da ''Azınlık Raporu'', ''Melekler ve Şeytanlar'', ''Göl Evi" gibi filmler gösterilecek. Bu yıl hayatını yitiren oyuncu Gazanfer Özcan'ın ''Beyaz Melek'' filmiyle anılacağı festival kapsamında, fuarın onur konuğu olan Çanakkale ilini Turgut Demirağ'ın ''Çanakkale Aslanları'' adlı filmi temsil edecek. Festival, gençler için kurulan Film Atölyesi ve söyleşilerle renklendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler