'Başbakan istifa etmeli'

MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sözde Kürt Açılımı gibi saçma sapan işlerin peşinde koşan Başbakan Şemdinli'de 4 şehit verirken görevde duramaz" dedi.

Yayınlanma: 01.09.2009 - 10:56
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada MHP yönetimine Başbakan hakkında Şemdinli'de şehit düşen 4 asker ve daha önce şehit düşmüş olan askerler için suç duyurusunda bulunma çağrısında bulundu.

"Dağdaki suçsuz, içerideki suçsuz, meclisteki terörist sözcüleri de suçsuz ise kim suçlu? Biri bu millete suçlu bulmak zorundadır. Ortada büyük bir suç varken kimse kimseyi temizlemeye çalışamaz" diyen Yılmaz, şunları kaydetti: "Başbakan istifa etmeli. Kapasitesi son derece yetersizdir. Türkiye gibi devasa bir güç, bu Başbakan için yönetilemeyecek kadar ağır bir yüktür. Sözde Kürt Açılımı gibi saçma sapan işlerin peşinde koşan Başbakan Şemdinli de 4 şehit verirken görevde duramaz."

Başbakan'a oy vererek onu hala orada tutanların da "ölen her şehidin günahına ortak" olduğunu iddia eden Yılmaz, "Şimdi burada hesap yok zannedenler yarın hakkın divanında bu insanların ne için öldüğü sorulduğun da ne cevap verecekler? Bu şehitler lüks uçaklarla ülke ülke gezerken, uçaklarda doğum günü kutlarken, ya da bazı ülkelerin kral veya kraliçeleri ile zengin sofralarda saltanat sürerken mi öldüler? Başbakan dahil milletin ırzını, namusunu ve toprağını korurken mi? Ayıptır. Ne günahtan korku kalmıştır ne edep hayâ kalmıştır" görüşüne yer verdi.

Yılmaz, açıklamasını sürdürdü: "Başbakan devlet yönettiğinin farkında değildir. Bu millete bu şehitleri katledenlerin suçlusunu bulup çıkartmak zorundadır. Kimsenin suçunu affedemez. Eğer gereğini yapmazsa hakkın da suç duyurusunda bulunabilirim. Sorumluluğunu bilmeyen bir Başbakan ve hükümet nedeni ile Millet de sorumluluklarını unutmuştur. Ortada suçsuzca katledilen vatan evlatları vardır. Ve suçlular suçsuz ilan edilmektedir. Birileri milletle dalga geçmektedir. Başbakan dahil herkes aklını başına almak zorundadır. Ya adam gibi memleket yönetirsiniz ya da çekip gidersiniz. Bu millet evlatlarını siz suçluları affedesiniz diye mi büyütüp, besleyip en güzel çağında şehit veriyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler