Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep'te gezilecek tarihi mekanlar ve leziz yemeklerin yenebileceği yerler haricinde artık görmeniz gereken bir de hayvanat bahçesi var. Gaziantep'te tropikal yaşamın tüm hayvanlarını görmek mümkün. Avrupa'da belli bir sıralamaya giren, Türkiye'nin de en geniş alana sahip hayvanat bahçesi Avrupa standartlarında düzenlenmiş.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 08:10
Abone Ol google-news

Gaziantep’e tarihi yerleri görmek ve leziz yemeklerini yemek için gitmekten başka çok güzel bir nedenimiz daha var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında bin dönümlük arazi üzerine kurulan “Gaziantep Hayvanat Bahçesi”…

Avrupa’da belli bir sıralamaya giren, Türkiye’nin de en geniş alana sahip hayvanat bahçesi Avrupa standartlarında düzenlenmiş.

Hayvanat bahçesine şehir içinden kalkan özel otobüslerle de gidebileceğiniz gibi, dolmuşla da ulaşma olanağı var. Dolmuş’a binerseniz 1.5 kilometre hayvanat bahçesine yürünüyor.

Biz dolmuşu tercih ettik ve çam ağaçları arasından, piknik alanlarından geçerek hayvanat bahçesine ulaştık. Bahçenin girişinde yer alan kafeterya da biraz oturup dinlendikten sonra yavaş yavaş turumuza başladık. İlk girişte yer alan şempanzeyi izledikten sonra, çok merak ettiğim “Akvaryum”a gittik.

Deniz ve tatlı su canlılarının olduğu akvaryum bölümünde üç adet deniz akvaryumu ile on sekiz adet tatlı su akvaryumunda 74 tür ve 2 bin 950 adet balık var.

Akvaryumun yer aldığı bölümü çevreleyen aynı binanın içinde yer alan koridorda özel olarak yapılmış “Sürüngen Evi”nde camekanlı yerlerde ise sürüngenler yer alıyor.

Akvaryum bölümünden sonra kuşları olduğu kısma doğru ilerliyoruz. Tropik ortamda yaşayan kuşlar için kışın ısıtılan kapalı bölümlerin de olduğu devasa kuş kafesinde 90 türden 950 adet kuş yaşıyor.

Onların sesleri arasında dolaşırken kendinizi tropik bir yerde hissedebilirsiniz.

Kafesten çıktıktan sonra hayvanat bahçesi içinde tur yapan trene rastlayınca, ona binip diğer, zürafa, deve, zebra, kanguru, atlar, deve kuşları, kaplan, jaguar, puma, ayı ve aslanı görmek için bizde tura katıldık.

Çok eğlenceli olan turdan sonra, bahçede yer alan başka bir kafeterya da biraz bir şeyler yiyip dinledikten sonra, ceylan, geyik gibi çift tırnaklıların yer aldığı cinslerine göre ayrı ayrı

20-25-30 dönümlük alanlar içinde etrafı şok telleri ile çevrili olan bölüme doğru gidip onları izledik.

Onlar daha da bir doğal alan içinde idiler…

Bütün hepsinin kışlık kapalı alanları da olan hayvanlar doğalını aratmayacak bakımlı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.

Bütün bölümleri gezdikten sonra ziyaretçilerin dinlenmeleri için düzenlenen banklarda ağaçların altında oturduktan sonra bahçeden ayrılma vakti gelmişti. Güney doğu Anadolu’da böylesine bakımlı, düzenli bir hayvanat bahçesi bulmak bizi de heyecanlandırdığı gibi, 2007 yılında gelen 650 bin ziyaretçiyi sanırım aynı şekilde heyecanlandırmıştır.

250 tür, 40 bin 10 adet hayvan türünü bir kere de görmek isterseniz, yolunuzu mutlaka Gaziantep’e düşürün. (0342. 360 58 41)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler