Yurttan kısa kısa

Bursa'da bir kişi yengesini boğarak öldürdü, cesedini halıya sarıp kanepenin altına gizledi. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 02.09.2009 - 19:29
Abone Ol google-news


Önce boğdu sonra sakladı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 30 yaşındaki bir kadının, evine misafir olarak gelen eşinin amcasının üvey oğlu tarafından eşarpla boğularak öldürüldüğü öne sürüldü.
Alınan bilgiye göre, Ceyhun (33) ve Elmas Pirci'nin (30) ilçeye bağlı Uğurlupınar köyündeki evlerine, amca Mehmet Pirci'nin üvey oğlu Serkan D. (28) misafir olarak geldi.

Bir süre evde kalan 2 çocuk babası ve işsiz olduğu öğrenilen Serkan D'nin, sabah saatlerinde Ceyhun Pirci'nin evden ayrılmasından sonra yengesi Elmas Pirci'yi el ve ayaklarını bağlayıp, eşarpla boğarak öldürdüğü ileri sürüldü. Yengesinin üzerindeki altın bilezik, kolye ve küpeler ile evde bulunan bir miktar parayı aldığı iddia edilen zanlı, Elmas Pirci'nin cesedini halıya sarıp kanepenin altına gizledikten sonra evden kaçtı. Akşam saatlerinde eve gelen Ceyhun Pirci, eşinin cesedini halıya sarılı olarak kanepenin altında buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, cinayet zanlısı olarak Serkan D'yi Gemlik ilçesine bağlı Selçukgazi köyünde yakaladı.

 

Üzerine ağaç devrilen kişi öldü

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, üzerine ağaç devrilen kişi öldü. 2 gün önce ormana odun kesmek amacıyla giden R.İ'nin (55) evine dönmemesi üzerine ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Ormanlık alanda yapılan aramalarda R.İ'nin cesedi bulundu. Cesedi, Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırılan R.İ'ye yapılan otopside, üzerine ağaç düşmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklandı

Antalya'da yabancı uyruklu bir kadına zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen bir kişi tutuklandı.
Türkiye'ye çalışmak için geldiği öğrenilen yabancı uyruklu N.S, sokakta gördüğü bir polisten yardım istedi. Kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını ileri süren N.S, polis tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü. Ali Ö. tarafından kendisine Altınkum Mahallesi'ndeki otel ve pansiyonlarda zorla fuhuş yaptırıldığını iddia eden N.S'nin verdiği bilgiler üzerine polis ekipleri Ali Ö'yü gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan zanlının daha önce de ''fuhşa aracılık ve yer temini'' suçundan sabıkalı olduğu belirlendi. Ali Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Malatya'da tarihi halı hırsızları yakalandı

Malatya'da tarihi değere sahip halılar çalan 2 kişi yakalandı. Battalgazi ilçesi yolunda 3 kişinin bir araçtan inerek kaçtıklarının bildirilmesi üzerine olay yerine giden polis, park halinde ve kapıları açık olan 33 FY 252 plakalı otomobilin içinde 11 adet tarihi değere sahip halı ile elektronik eşyalar olduğunu gördü. Otomobilin bulunduğu bölgenin çevresinde çalışma başlatan polis, olayın şüphelisi oldukları belirlenen E.T. ile M.K'yi yakaladı. Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çorlu'da bandrolsüz CD ve DVD operasyonu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 7 bin 520 adet bandrolsüz CD ve DVD ele geçirildi. İlçedeki bazı iş yerlerinde porno görüntü, vizyona yeni giren film ve müziklerin bilgisayar ortamında çoğaltılarak CD ve DVD'ye kaydedildiği, bunların daha sonra satıldığı ihbarı üzerine, polis ekiplerince 5 iş yerinde eş zamanlı arama yapıldı.

Aramada, iş yerlerinde 7 bin 520 adet bandrolsüz film ve müzik CD'si ile DVD'si ele geçirildi. Bandrolsüz CD ve DVD'ler ile bilgisayarlara el konulan olayda, iş yeri sahipleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Sinop'ta sahte para operasyonu

Sinop'un Boyabat ilçesinde, 21 adet sahte 50 TL ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde içerisinde 3 kişinin bulunduğu bir otomobili durdurdu. Söz konusu kişilerin üzerine yapılan aramada, 21 adet sahte 50 TL'lik banknot bulundu. Zanlılar gözaltına alınırken, soruşturma sürdürülüyor.


Serinlemek için için suya giren genç boğuldu

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde serinlemek amacıyla Kızılırmak'a giren 19 yaşındaki genç boğuldu. Piknik yapmak için Kızılırmak kıyısına giden Serhat Öztaş ile amcasının oğlu Durmuş Öztaş, serinlemek için Adnan Menderes Köprüsü mevkisinden suya girdi.
Yüzme bilmediği belirtilen Serhat Öztaş, bir süre sonra çırpınmaya başladı.

Kuzenine yardım etmek isterken akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçiren Durmuş Öztaş, güçlükle kıyıya çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Kırıkkale Sivil Savunma ekipleri, yarım saatlik çalışmanın sonunda Serhat Öztaş'ın cesedini sudan çıkardı. Olay yerine gelen Öztaş'ın ailesi ve yakınları, sinir krizi geçirdi. Serhat Öztaş'ın cesedinin, savcılığın incelemesinin ardından Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılacağı bildirildi. Öte yandan, nişanlı olan Serhat Öztaş'ın Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.


Rize'de etkili yağış

Rize'de etkili olan yağış sonucu Gündoğdu beldesinde derenin taşması nedeniyle bir çay fabrikası ile bazı evlerin alt katlarını su bastı. Rize'de akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren sağanak yağışın etkili olması sonucu Gündoğdu beldesinde Veliköy Deresi taştı. Dere üzerinde bulunan bazı köprülerde de küçük çaplı hasar oluştu.
Taşkın sonucu dere yakınında özel sektöre ait bir çay fabrikası ile 3-4 evin alt katlarını su bastı. Fabrikadaki makineler ile bir miktar kuru çay zarar gördü. Belde yolunun su altında kalması sonucu ulaşım çevre yollardan sağlanıyor.


Balıkçılardan protesto

Rize'de dün zabıta ekipleri ile tartışmaları sonucu 6 kasa balığı yola döken balıkçılar, bugün de protesto amacıyla 6 kasa balığı yere döktü. Rize Balıkçılar Derneği Başkanı Vahit Bekiroğlu, burada yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya tepki göstererek ''Bize yanlış yerde balık hali yaptılar. Orada iş yapamıyoruz. Şehir merkezinde de satmamıza izin verilmiyor. Balık hali, halkın uğramadığı bir yerde yapıldı. Şehir merkezinde birkaç markete balık satışı yaptırılıyor. Halkın ucuz balık yemesini belediye engelliyor'' dedi.

 

Antalya'da silah kaçakçılığı operasyonu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında glock marka tabancaların da bulunduğu 8 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manavgat'ta silah kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda silah ticareti yaptıkları öne sürülen 6 kişi gözaltına alınırken, zanlıların üzerlerinde ve evleri ile işyerlerinde yapılan aramalarda, glock marka tabancaların da yer aldığı 8 silah, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve 500 gram esrar ele geçirildi. Silahlar için alıcı oldukları belirtilen bazı kişilerin de ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındıkları, operasyonun halen sürdürüldüğü kaydedildi.


Ameliyat için komşu ilçeye gidiyorlar

Van'ın Çaldıran ilçesi Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı ve teknisyeni bulunmaması nedeniyle hastalar, komşu Muradiye ilçesindeki hastanede ameliyat ediliyor. 1 yıl önce hizmete açılan Çaldıran Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı ve teknisyen bulunmaması nedeniyle ameliyat yapılamıyor.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. İbrahim Karakan, hastalarını 26 kilometre uzaktaki Muradiye Devlet Hastanesi'ne yönlendirerek, operasyonları bu hastanede yapıyor. Operasyon için ön hazırlıkları Çaldıran Devlet Hastanesi'nde tamamlayan Opr. Dr. Karakan, Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk ettiği hastaları zaman kaybetmeden ameliyata alıyor.

Operasyondan bir gün sonra tekrar Çaldıran Devlet Hastanesi'ne götürülen hastaların tedavisine burada devam ediliyor.


Kask takmayan sürücü ağır yaralandı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kask takmayan ve ehliyeti bulunmayan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı.  Mehmet Ali Altınten (27) yönetimindeki 45 ZA 5156 plakalı motosiklet, Avşar köyü girişinde yol kenarında park halinde bulunan Mehmet Yavuz'a ait 35 ALK 46 plakalı araca çarptı. Motosikletin ikiye ayrıldığı kazada ağır yaralanan Altınten, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Kardeşine yardım etmek isterken...

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir beldesinde gezmeye çıktıkları dağda kayadan düşerek ayağı kırılan kardeşine yardım çağırmaya giden çocuk uçuruma düşerek öldü.


Muhtara kızdılar, elektrik panosunu yaktılar

Karaman'ın Sarıveliler ilçesine bağlı Ortaköy'de su deposunun elektrik panosunu benzin döküp yakan 3 kişi gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler