Sarıgül, iddialı geliyor

Uzun yıllardır Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi" adını verdiği partisinin kuruluşunu 26 Eylül'de açıklayacak. Seçimlerde iddialı olduğunu belirten Sarıgül, "Sandıktan AKP, MHP ile biz çıkarız" dedi.

Yayınlanma: 04.09.2009 - 07:00
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları’nda 18 yaşında adım attığı siyaset sahnesinde 30 yıldır boy gösteren, milletvekilliği yapan, üç dönemdir de Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Sarıgül, Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından karış karış Türkiye’yi dolaşıp, lideri olduğu yeni siyasi oluşumu anlatıyor.

Milliyet'ten alınan habere göre, 26 Eylül’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda binlerce kişinin katılımıyla “Türkiye Değişim Hareketi” adını alacak partisinin kuruluşunu kamuoyuna açıklamayı planlayan Sarıgül, son 3 ayda 214 farklı noktaya gitti, hedefi ise 15 bin köyü dolaşmak. 384 bin üyeli yeni oluşumun 62 ilde, 314 ilçede teşkilatı hazırda bekliyor.

Oluşumun omurgasını gençler, kadınlar ve muhtarlar oluşturuyor. Partisiyle ilgili olarak bugüne kadar açıklamalarda bulunmayan Sarıgül suskunluğunu 26 Eylül'de bozuyor.
 

Seçimlere iddialı geldiklerini vurgulayan Sarıgül, ‘Sandıktan AKP, MHP ile biz çıkarız. Partimi iktidara taşıyamazsam çekilirim’ ifadesini kullanacak kadar partisine güveniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler