David Philips raporu meclis gündeminde

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, terör örgütü yöneticilerinin yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili ABD'nin bu güne kadar bir girişim ve çabasının olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 04.09.2009 - 09:06
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ABD düşünce kuruluşlarından The Atlantic Council'in, David Philips liderliğinde hazırladığı ''Türkler ve Irak Kürtleri Arasında Güven İnşası'' adlı rapora değindi.

Raporda, ''ABD, PKK liderinin yakalanmasına ve Türkiye'ye iade edilmesine yardımcı olmayı kabul etti'' ifadesinin bulunduğunu belirten Vural, önergesinde şu soruları yöneltti:
''Söz konusu raporda ifade edildiği gibi ABD gerçekten de PKK yöneticilerinin yakalanmasına ve Türkiye'ye iade edilmesine yardımcı olacağını kabul etmiş midir?
PKK yöneticilerinin yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesi hususunda kesin ve kararlı bir siyasi irade ortaya konulmuş mudur? Bu konuda ABD'den bir yardım talep edilmiş midir?
Eğer ABD'nin böyle bir taahhüdü olmuşsa, PKK yöneticilerinin yakalanması ve iade edilmesiyle ilgili bu zamana kadar ABD'nin herhangi bir girişim ve çabası olmuş mudur?''

MHP'li Vural, 2007 yılından bu yana ABD ile yapılan anlaşma çerçevesinde terör örgütü yöneticilerinden yakalanıp Türkiye'ye iade edilen olup olmadığının da açıklanmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler