TES-İş Sendikası Isparta Şubesi'nin protestosu

TES-İş Genel Merkezi'ni protesto eden TES-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Mustafa Kaya, "Olağanüstü Genel Kurul'da mevcut yönetime destek vermediğimiz gerekçesiyle, sendikaya bağlı faaliyet alanlarımız Antalya ve Afyonkarahisar' a kaydırıldı" dedi.

Yayınlanma: 04.09.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İş) Isparta Şubesi üyeleri, sendikanın genel merkezinin, şubeye yönelik tutumunu protesto ettiler.

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nün önünde toplanan TES-İş Isparta Şubesi üyeleri, TES-İş Genel Merkezi'nin şubeye karşı olumsuz tutum takındığını öne sürdüler. Isparta Şube Başkanı Mustafa Kaya, burada yaptığı konuşmada, sendika genel merkezinin Isparta şubesini kapatma kararı aldığını belirterek, ''Olağanüstü genel kurulda mevcut yönetime destek vermediğimiz gerekçesiyle sendikaya bağlı faaliyet alanlarımız Antalya ve Afyonkarahisar'a kaydırılıyor'' diye konuştu.

Genel merkezin faaliyet alanlarını başka illere kaydırma kararını yargıya götüreceklerini söyleyen Kaya, Isparta'da bin 200 civarında üyenin bulunduğunu ve Isparta Şubesi'nin kapatılamayacağını savundu.

Geçen yılın Aralık ayında yapılan olağanüstü genel kurulda mevcut yönetimin karşısında durdukları gerekçesiyle kara listeye alındıklarını ve hizmet-talep konularında da kısıtlamaya gidildiğini ileri süren Kaya, genel merkez yöneticilerinin Isparta'daki üyelere, kendisi başkanlıkta kaldığı takdirde şubenin kapatılacağı yönünde açıklamalarda bulunduklarını iddia etti.

Genel merkezin bu tutumu karşısında Isparta Şubesinde olağanüstü genel kurula gidildiğini ve burada yapılan seçimde kendisinin yeniden başkanlık görevine getirildiğini hatırlatan Kaya, şunları söyledi: ''Seçim sonucunu hazmedemeyen genel merkez yönetimi, adeta dikensiz gül bahçesi yaratmak için Isparta şubesi faaliyet alanındaki TEDAŞ, TEİAŞ, Elektrik İdaresi, DSİ ve sulama birliklerinde çalışan üyelerimizin hizmet alabilmelerinin önünü keserek, üyelerimizi mağdur etmiştir. Burdur ve Isparta'da çalışan üyelerin katkılarıyla alınan ambulans geri alınmak istenmiştir. Genel merkezin bu tutumu, üyesinin sağlığına, hastasına, cenazesine ne kadar saygı gösterdiğini hepimize göstermiştir. Şube olağanüstü genel kurulunda harcamalar için ödenek talep edilmesine rağmen bize ödenek verilmemiş, genel merkezi yakın adaylar için harcamalarda hiçbir kısıtlamaya gidilmemiştir.''

Kaya'ya destek veren sendika üyeleri ise alkışlarla genel merkez yöneticilerini protesto ettiler ve ''Gerekirse Ankara'ya yürürüz, sendikal demokratik hakkımız, önce sözleşme'' şeklinde slogan attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler