Afrika 2010 yolculuğu Ermenistan'la başlıyor

Tüm Türkiye' nin yeniden tek yürek olacağı bir futbol maratonu daha başlıyor. Güney Afrika'da yapılacak olan 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye'yi zorlu rakipler bekliyor. İlk randevusuna Ermenistan ile çıkan Türkiye, bu elemelerle birlikte hem sporda hem de siyasal ilişkilerinde ivme kaydetmeyi amaçlıyor.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 10:55
Abone Ol google-news

Futbolda yine uzun bir yolculuğa çıktık. Dünya Kupası Elemeleri hafta sonu başlıyor. Ulusallar bu uzun yolculuğunda ilk randevusunu Erivanda verecek. 6 Eylülde başlayacak maratonda grubumuzda İspanya, Bosna Hersek, Belçika, Estonya ve Ermenistan bulunuyor. Statüye baktığımız zaman her maçın final niteliği taşıyacağını söyleyebiliriz; çünkü grubumuzda son Avrupa şampiyonu İspanya bulunuyor. Bizim yazgımız bu olsa gerek... 2004ün şampiyonu Yunanistan da 2008 yolundaki rakiplerimizdendi. Bu nedenle işimiz kolay olmayacak. Çünkü Güney Afrikada yapılacak 2010 Dünya Kupasına Avrupadan gruplarında 1. olan takımlar direkt katılırken, 2.liği elde etmek yeterli olmayacak. 9 gruptaki en kötü 2. takım otomatik olarak eleniyor. Diğer 8 takım arasından ise 4lü eşleşme sonucu 4 takım finallere katılma şansını yakalıyor. Bu noktada gruptaki bütün maçlar önemsenecek, puan kayıplarının belki de telafisi mümkün olmayacak. İlk maçın Ermenistanla olması ise farklı anlamları da beraberinde getiriyor. Hrazdan Stadındaki randevuyu oldukça önemseyen fanatik Ermeniler, tarihten gelen kinle karşılaşmayı germek için kampanyaya başladılar bile... Saha içi kadar saha dışındaki gelişmeler de merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün maça gidip gitmeyeceği bile tartışma konusu... Sonuçta da bu futbol maçından çok daha farklı anlamları olan bir karşılaşmayla grubu açıyoruz...

Ermenistan ve Belçika maçlarının aday kadrosu açıklandığında herkes büyük şaşkınlık yaşadı. Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sürpriz bir şekilde 3 yeni ismi aday kadroya davet etti. Antalyaspordan Uğur Kavuk, Denizlispordan Çağlar Birinci ve G.Antepspordan Mehmet Polatı kadroya dahil eden Terimin yarışırken değişim düşüncesini de hayata geçirmeyi planladığını söyleyebiliriz. Sürpriz olarak çağırılan oyuncuların savunmada görev alması, ünlü teknik adamın bu bölgede arayış içinde olduğunu gösteriyor. FIFA sıralamasında 94. olan Ermenistanı Danimarkalı teknik adam Jan Borge Poulsen çalıştırıyor. Türkiye - Şili maçını izleyip bol bol not tutan Poulsen, sorularımıza şöyle yanıt vermişti... Türkiyenin nasıl bir takım olduğunu Avrupa Şampiyonasında gördük. Maç içinde sonucu değiştirebilecek futbolcu sayısı bir hayli fazla. Rakibimizin potansiyelinin farkındayız.En tehlikeli oyuncuları olarak dikkat çeken Edgar Manucharyan ise Ajaxta forma giyiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon