Türkiye bunu seviyor

Geleneksel geniş aile yapısı nedeniyle büyük evlere alışan Türk insanı, bu alışkanlığını ekonomik krizde bile değiştirmedi.

Yayınlanma: 05.09.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, krize rağmen Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Konya'da da büyük dairelerin tercih edildiğini söyledi.

Türklerin çocuk sahibi olmayı sevdiklerini, bu nedenle de geniş dairelere daha çok ihtiyaç duyduklarını anlatan Çınar, konuşmasını söyle sürdürdü:

''Biz misafir ağırlamaktan, ferah, geniş mekanlarda bulunmaktan büyük keyif alıyoruz.  Maddi gücü olan ya da uzun vadeli de olsa ödeyebileceğini düşünen büyük bir kesim, geniş ve ferah daireleri tercih ediyor. İnşaat sektörünün uzun süredir içinde bulunduğu derin durgunluk bile, kimseyi büyük evde oturma tutkusundan vazgeçiremedi. Genelde müstakil binalar yerine daire tercihi ön plana çıkıyor. Özellikle dairenin site içinde olması, bu site içinde çocuk parkı, yeşil alan, süs veya yüzme havuzu bulunması tercihleri etkilemeye başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bile modern konutların geniş olması isteniyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler