Talat - Hristofyas görüşmesi erteleniyor

KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas'ın 17 Eylül'de yapacağı görüşme, aynı tarihe denk gelen olağanüstü AB Devlet Başkanları Zirvesi nedeniyle başka bir tarihte yapılacak.

Yayınlanma: 05.09.2009 - 13:31
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 17 Eylül'de yapacağı görüşmenin, aynı tarihe denk gelen olağanüstü AB devlet başkanları zirvesi nedeniyle başka bir tarihte yapılması gündeme geldi.

Rum Alithia gazetesinin haberine göre, AB dönem başkanı İsveç'in olağanüstü zirveyle ilgili dünkü açıklaması, Rum yönetimi liderliğini hareketlendirdi. Rum liderliği, Talat-Hristofyas görüşmesi için başka bir tarih arıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a 16 Eylül'ün önerilmesi üzerinde duruluyor. Çünkü Hristofyas, 8-9 Eylülde İtalya'da olacak, 20 Eylülde "Kıbrıs Merkezi"nin 30. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Londra'ya gidecek. 21 Eylül'de BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere New York'ta bulunacak olan Hristofyas, 27-29 Eylül'de Kıbrıs Rum Büyükelçiliği'nin açılışı için Küba'da olacak. Hristofyas'ın 30 Eylül'de Güney Kıbrıs'a dönmesi bekleniyor.

Önceden belirlenen programa göre, 2 Ekim'de de Talat-Hristofyas görüşmesi var. Liderlerin Kıbrıs müzakerelerinin ikinci turunun ilk görüşmesini yapacağı 3 Eylül buluşması, Rum tarafının, 2 Eylül'de bazı Rumların prosüdüre uymadan ayin için Yeşilırmak kapısından KKTC'ye geçememeleri nedeniyle meydana gelenleri gerekçe göstererek katılmayacağını duyurması nedeniyle yapılmamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler