Koegler'in eserleri İstanbul'da

Avusturyalı sanatçı Peter Kogler'in, projeksiyon ve video enstalasyonlarından oluşan sergisi, 9 Eylül'den itibaren İstanbullularla buluşacak.

Yayınlanma: 05.09.2009 - 14:15
Abone Ol google-news

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi ''Operation Room''da 9 Eylül–31 Ekim 2009 arasında açık kalacak sergide, Avusturyalı sanatçı Peter Kogler, Viyana'da Museum Moderner Kunst (MUMOK) ve Lizbon Museu Colecçao Berardo'da sergilediği ses tasarımının Franz Pomassl'ın yaptığı enstalasyonunu yeniden uygulayacak.

Kogler'in Operation Room'da gerçekleşecek sergisinde, izleyicinin pozisyonu önemli bir rol oynuyor. Sınırlandırılmış bir mekanda izleyicinin algılaması sınanırken, mekan Kogler'in gerçekleştirdiği taramalı motifle mekansallığını kaybediyor ve izleyiciyi doğrudan resmin içerisine sokuyor.

Resimler izleyici üzerinde sürekli değişip hareket ediyormuş gibi algılanırken, müziğin de gücüyle baş dönmesi etkisi yaratıyor.

Sergide ayrıca, dört ekran üzerinde farelerin bir ekrandan diğerine sonsuz aralıklarla geçiş yaptığı dört kanallı video enstalasyonu yer alıyor.

Peter Kogler, 1959 yılında Innsbruck'ta doğdu. ilk çalışmalarını 1970'li yıllarda ortaya koyan Kogler'in çalışmalarında 1980'lerin ortasında bilgisayar önem kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler