Antalya turistlere kaldı

Yaz boyunca yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Antalya sahilleri ramazan ayı ve okulların erken açılıyor olması nedeniyle sakin günler geçiriyor. Antalya sahillerinde yerli turist azalırken, yabancı turistler denizin ve güneşin keyfini çıkartıyor.

Yayınlanma: 07.09.2008 - 11:32
Abone Ol google-news

Antalya'daki sahillerde, ramazan ayı ve okulların yarın açılacak olması nedeniyle yerli turist yoğunlu azaldı. Boşalan sahilleri, yabancı turistler doldurdu.

Bir hafta öncesine kadar binlerce kişinin güneşlenip denize girdiği Konyaaltı sahilinde, az sayıda yerli turist ile yabancı tatilciler, denizin ve güneşin keyfini çıkarıyor. Çocuklar da okulların açılmasına bir gün kala deniz keyfi yapıyor.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır,  okulların bir hafta erken açılması ve ramazan dolayısıyla Antalya'daki iç turizm potansiyelinde yüzde 30-35 azalma olduğunu söyledi.

Turizmcilerin böyle bir azalmayı beklediklerini ifade eden Çorabatır, buna karşın Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının beklendiğini, bunun yaşanan yüzde 30'luk azalmayı kapatacağını bildirdi.

Çorabatır, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili kararının henüz alınmadığını belirterek, bu kararın erken alınmasının tatil planı yapan aileler ve turizmcilerin hazırlık yapmalarını kolaylaştıracağını belirtti.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar da okulların açılması nedeniyle Antalya'daki iç turizm yoğunluğunun azaldığını belirterek, ''İç turizmdeki azalmaya karşın eylülde 2007'nin rekorunu kıracağız. Yabancı tatilciler gelmeye devam ediyor'' dedi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Antalya'da bugün ölçülen hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 30 derece ve nem oranının yüzde 50 olduğunu bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler