"Açılım sadece birkaç il için mi?"

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümetin "Demokratik Açılım" olarak ifade ettiği çalışmanın, aslında "bölücü Kürt açılımı" olduğunu söyleyerek, "Adını değiştirdiğiniz bu açılım Türkiye de yaşayan 75 milyonu kapsıyor mu? Demokratik açılım diyeceksek sadece birkaç il için mi bu demokratik açılım?" diye sordu.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 08:17
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin "demokratik açılım" çalışmalarını eleştirdi.

Hükümete seslenen Yılmaz, "Ne demek Demokratik Açılım? lafı çeviriyor, eğip büküyor ve halden hale sokuyorsunuz. Bal gibi de Kürt Açılımı işte, hem de Bölücü Kürt Açılımı. Ve siz bunu dediğiniz halde şimdi eğip bükerek şaşırtmaya çalışıyorsunuz" diyerek şöyle devam etti:

"Adını değiştirdiğiniz bu açılım Türkiye de yaşayan 75 milyonu kapsıyor mu? Demokratik açılım diyeceksek sadece birkaç il için mi bu demokratik açılım? Mesela Artvin'in okul olmayan Rize'nin ulaşılamayan dağ köyleri ya da Bayburt'un unutulmuş bir köyünü de neden dahil etmiyorsunuz? Demokratik açılım adını verdiğiniz bu açılım sadece bir bölgede yaşayan illerdeki bölücü unsurlara hizmet eden bir açılımsa ilk adına dönününüz. Eğer demokratik açılım adı altında içi sadece Kürt bilincini güçlendirmeye yönelikse unutmayın ki tüm bölgelerinden oy aldığınız bu ülkede yaşayan her insanın Diyarbakır'daki kadar sözüm ona demokratik açılımı elde etmeye hakkı vardır. Gittiğiniz yol yanlıştır. Cesaret verdiğiniz unsurların da geleceğini sıkıntıya sokan bir sürece hizmet ediyorsunuz. Tarih bu tür kalkışmaların neticesini açık şekilde kaydetmiştir. Olan sizden cesaret alarak bu yolda bölücü faaliyetlerini genişletenlere olur.Bu ülkede vatandaş sizden açılım değil iş, aş ve güvenli bir gelecek bekliyor. Enerjinizi yanlış yerlerde kullanarak milletin enerji dinamizmini zayıflatıyorsunuz. Vahdet-i vücut bilincinden uzak hareket ederek ayrışmaya katkı sağlıyorsunuz. Dış mihrak ve onların uzantısı Ermeni dönmesi bölücü unsurlara milleti mahkum ediyorsunuz. Bu ülkede Doğusundan Batısına milletin teröriste karşı tavrı bellidir. Açılım adı altında terörist ile milleti aynı potaya koymaktasınız. Bu doğuda yaşayan insanımıza saygısızlık ve de onların devletine milletine olan düşkünlüğüne hakarettir. Bu tavrınızın cevabını Doğusuyla batısıyla bu millet en kısa sürede verecektir.Bu millet tek millet tek bayraktır. Milletin adı da bellidir dili de bellidir. Bundan öteye bir şey aramak fitne ve fesada yol açmaktır. Vahdet-i vücuda saygı duymamaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler